RASPOLOŽENI NAPADAČ

On je novi hit HNL-a: Najviše žalim što sa Srbijom nisam postao svjetski prvak

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
On je novi hit HNL-a: Najviše žalim što sa Srbijom nisam postao svjetski prvak
03.11.2017.
u 11:18
– Štap za pecanje uvijek nosim sa sobom, a prvi slobodan vikend otići ću pecati na jezero Orešje – rekao je Andrić
Pogledaj originalni članak

Nogometaši zaprešićkog Intera danas će na svojem stadionu ugostiti drugoplasirani Osijek (18 sati), a najveća opasnost za gostujućeg vratara bit će srpski napadač Komnen Andrić koji je do sada postigao tri pogotka. Komnen ima 22 godine, a ozbiljno se nogometom počeo baviti igrajući za Rudar iz Baljevca.

Došao zbog Nestorovskog

– Odmalena sam trenirao i igrao samo nogomet. Bio sam dobar pa me nakon jednog turnira pozvao Borac iz Čačka koji je u to vrijeme igrao u srpskoj Superligi. Igrao sam za kadete, ali sam se brzo vratio kući jer mi je bilo teško bez roditelja. Potom sam otišao u bliži Kragujevac, gdje sam igrao za kadete Radničkog. Kako sam u mlađim kategorijama stalno zabijao 15 do 16 pogodaka po sezoni, ubrzo sam prebačen u prvu momčad, gdje sam sa 17 godina bio najmlađi igrač – rekao je Andrić.

Foto: Duško Marušić/Pixsell
Istra - Inter
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Istra - Inter
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Istra - Inter
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Istra - Inter
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Istra - Inter
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Istra - Inter
Foto: Duško Marušić/Pixsell
Istra - Inter

Nakon što je Radnički ispao iz Prve lige, dobio je ponudu OFK Beograda i prešao je na Karaburmu.

– Imali smo sjajnu generaciju. Danas većina igrača iz tog vremena igra u jakim europskim klubovima – Saša Zdjelar u Olympiacosu, Vilotić u Grasshopperu, Radoja u Celti, Gajić u Bordeauxu – istaknuo je Andrić koji je 2016. otišao u Belenenses, odakle je posuđen prvo Žalgirisu, a potom zaprešićkom Interu.

– Možda bih u Portugalu ostao do danas da nakon nekoliko kola nije otišao trener koji me doveo. Novi trener odmah me se odrekao i nisam bio u njegovim kombinacijama pa sam odlučio otići na posudbu u Žalgiris. Ondje sam imao peh jer sam se ozlijedio uoči početka prvenstva i tri mjeseca bio sam izvan travnjaka. Kad sam se vratio, već mi je istekla posudba pa sam ponovo otišao u Portugal. U dogovoru s menadžerom, pristao sam doći u Inter. Jasno da sam se raspitao kakav je klub iz Zaprešića i svi su mi rekli same pohvale. I trener mi se sviđa, a najviše sam došao zbog Ilije Nestorovskog koji je odavde kao najbolji strijelac HNL-a otišao u Italiju – rekao je Komnen.

Mogao sam biti svjetski prvak

U Zaprešiću se odlično snašao...

– Sve je super, suigrači su me odlično prihvatili, trener je zadovoljan.

Igrali ste za mlađe reprezentacije Srbije.

– Da, a najviše mi je žao što sam zbog ozljede skočnog zgloba morao propustiti Svjetsko juniorsko prvenstvo 2015. u Novom Zelandu, gdje smo osvojili prvo mjesto – istaknuo je Komnen.

A hoćete li ići na Svjetsko prvenstvo u Rusiju?

– To se neće dogoditi. Veća je vjerojatnost da zaigram na onom sljedećem, 2022. godine – istaknuo je.

Brat Aleksandar sportski je tip, okušao se u gotovo svim sportovima, a na kraju završio kao profesionalni kuhar.

– Probao sam neke njegove specijalitete i moram priznati da sam se dobro najeo. No, kada smo kod kuće, baš i ne voli kuhati – ističe Komnen.

Imate neobičan hobi?

– Obožavam ribolov. Kao mali, pecao sam s tatom na rijeci Ibar, a znam preko ljeta otići u ribolov u Crnu Goru. Sve što ulovim pustim ponovo u vodu. Štap za pecanje uvijek nosim sa sobom, a prvi slobodni vikend otići ću pecati na jezero Orešje – rekao je Andrić koji ima i dva psa, švicarske bijele ovčare.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

NV
NV
18:01 03.11.2017.

Kad je srbija bila svjetski prvak u mladjoj kategoriji. Jel VL to objavio ili je bilo sramota?

FO
forumlegale
11:28 03.11.2017.

Sa postignuta tri gola srbin zaslužio da se o njemu piše u VL.

SB
sbb
14:00 03.11.2017.

Bla bla bla srbin. Bla bla bla Cacak. Bla bla bla Zapresic. Bla bla bla tri gola. Bla bla bla bla.