el clasico

Konačni obračun Barcelone s Joseovim projektom

Foto: 'DANI POZO'
Konačni obračun Barcelone s Joseovim projektom
06.10.2012.
u 10:45
Čini se da Modrić neće biti u početnoj postavi, Kaka je zadovoljio Mourinha u srijedu u Ligi prvaka, a i Özil je u prednosti ispred Luke
Pogledaj originalni članak

Sve je u Barceloni ovih dana podređeno velikom nogometnom spektaklu. Napeta politička situacija u Kataloniji te velika ekonomska kriza stavljeni su u drugi plan. Nedjeljni sraz s Realom u Barceloni se doživljava kao konačni obračun s projektom Josea Mourinha. Ako Barcelona pobijedi, pobjeći će na 11 bodova. Real nikada nije uspio nadoknaditi takav zaostatak.

Utakmica će se moći gledati na Sportklub primeu, ali i na stranici Bwin.com. Koeficijent na pobjedu Barce je 1,90, a na Real 3.90.

Zabranjen Villin spot

– Ako ih dobijemo, bit će to naša sedma uzastopna pobjeda i veliki zamah. No, što god da se dogodi, još je puno do kraja prvenstva. Prvenstvo neće biti odlučeno i ako odemo na 11 bodova, jer smo i lani bili favoriti na Nou Campu pa su nas pobijedili 2:1 – kazao je Xavi Hernandez, Barcelonin veznjak koji je osvojio sve u karijeri, no nikada još nije zabio hat-trick.

Jasno je kako će Tito Vilanova morati posložiti formaciju u zadnjoj liniji bez ozlijeđenog Carlesa Puyola. Veliki je to hendikep ako se zna da je baš defenzivni skok najveći Barcelonin nedostatak.

Problema imaju i u Barceloninom marketingu koji je zabranio distribuciju spota i videoigrice koju je promovirao David Villa. Barcin napadač u promotivnom spotu loptom uništava policijski automobil i bježi od policajaca. Procijenili su u klubu da je neprimjereno da njihov igrač, makar u igrici, prkosi zakonu.

– Utakmica s Realom drukčija je od svih ostalih. Ne smijemo odustati od svog stila igre, to će biti dovoljno za pobjedu – kaže Messi koji je protiv Reala zabio 15 pogodaka, najviše u povijesti Barcelone. Tri više zabio je za Real Di Stefano. 

Real četiri za redom

Baš je lanjska pobjeda na Nou Campu donijela Realu neuhvatljivu prednost od sedam bodova koju su zadržali do kraja i prekinuli trogodišnji lov na naslov u Primeri. Real ima četiri uzastopne pobjede i Ronalda koji i ove sezone briljira. Ako je suditi prema zadnjim taktičkim analizama, Jose Mourinho će i u El Clasicu Luki Modriću priliku eventualno dati s klupe. Španjolci pišu da je iznimno zadovoljan igrom Kake, a i Özil je opet ispred Luke.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NO
Nož
14:35 06.10.2012.

Modrića spominju kao najboljeg igrača hrvatske i pišu preko 50 clanaka o njemu a ne igra u prvoj postavi.Točnije nemože ni prdnuti a u ovoliko odigranih utakmica nije nista napravio.A bitno da zbog njega gube

DU
Deleted user
15:05 06.10.2012.

Niti veci igraci od Modrica nisu se uspjeli nametnuti u Madridu. Nisasm bio za to da ide u Madrid nego u United ili eventualno u Chelsea. Nikako u Real. Sad je tamo gdje je. Neka napravi cim bolje moze.

HR
hrvatin
19:19 06.10.2012.

Stanipani,njega bi bili i u Unitedu i u Chelsea prokuzili kao sto su ga prokuzili u Realu.Nogomet se igra za golove i asistencija,a njegova statistika je porazavajuca u Tottenhamu.Tamo ga je pokrivao potplaceni tisak i slijepi redknapp koji je bio iz ko zna kojih razloga slijepo zaljubljen u njega.Prije dolaska redknappa on je bio na klupi i u tottenhamu.Zao mi je ako propadne,ali on je po svim napisima vec procitana figura u realu.On je jednostavno velika radilica,ali igrac koji se uglavnom vrti oko centra i odmah se rijesava lopte prema najblizem igracu,bez driblinga,prodora i direktnih saistencija.Igrac koji zbog svog loseg udarca nikada nije izveo slobodan udarac.Ima jos jedna zanimljivost,a tko ne vjeruje neka prati,uvijek kada ima ispred sebe igraca ili vratara,nabije loptu u njih i nikada se ne sjeti zaobici ih.Neka mu je sretno,ali nije slucajno odjednom kaka proigrao,a mourinho okrenuo plocu i poceo drugacije(losije) govoriti o modricu.