mladi vukovarac

Konačno debitirao veliki talent Hajduka, ima posebnu vezu s Karoglanom: 'Ovo je neopisivo!'

Foto: Jonathan Moscrop
Konačno debitirao veliki talent Hajduka, ima posebnu vezu s Karoglanom: 'Ovo je neopisivo!'
12.11.2023.
u 20:52
Prošle sezone bio je važan član juniorske momčadi koja je napravila senzaciju i ušla u finale juniorske Lige prvaka, a onda je poslan u Solin na 'kaljenje'. Zbog okolnosti s Melnjakom, Karoglan ga je bez puno razmišljanja povukao u Hajdukovu A momčad.
Pogledaj originalni članak

Za Hajduk je protiv Varaždina (3:1), u petoj pobjedi u nizu, debitirao mladi Šimun Hrgović (19). Mladi lijevi bek na poziv Mislava Karoglana upao je među seniore nakon teške ozljede Darija Melnjaka, a Hajduk je na njegovog poziciji ostao samo na Ismaelu Diallu. Hrgović ga je u 75. minuti zamijenio u igri  Prošle sezone bio je važan član juniorske momčadi koja je napravila senzaciju u juniorskoj Ligi prvaka, zabio je za 3:0 protiv Milana i zacementirao prolaz u finale, a onda je poslan u Solin na 'kaljenje'. Zbog okolnosti s Melnjakom, Karoglan ga je bez puno razmišljanja povukao u Hajdukovu A momčad.

- On je krasan momak i jako smo povezani. U kadetima sam ga iz veznog reda vratio na poziciju na kojoj sada igra - nakon utakmice komentirao je Karoglan, dok je Hrgović opisao osjećaj kada je prvi put istrčao na Poljud u dresu seniora.

- Ovo je nešto predivno. Iako sam prošao juniorsku Ligu prvaka i velike emocije, ovo je ipak posebno i neopisivo. Žao mi je zbog ozljede Melnjaka, on je uvijek bio prvi kada treba pomoći i dati savjet, uvijek mi je davao smjernice i o njemu mogu kazati samo najbolje. Suigrači su mi prije utakmice također dali podršku, kazali su mi da uđem ponosno i da se ne bojim pogreške, svi će stati iza mene - rekao je mladi hajdukovac rođen u Vukovaru.

Dodao je kako bi i dalje volio skupljati minutažu i u Solinu.

- Imam dvojnu registraciju i volio bih nastupati i za Solin te skupljati što više minuta na terenu.. Ako se ukaže prilika da nastupim opet za seniore, naravno da ću je iskoristiti najbolje što mogu. 

Standings provided by Sofascore
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ST
sttipe
10:36 13.11.2023.

Očekivali smo i Brajkovića, 15tak minuta, da se šta prije navikne..Dajaku nije naš igrač, ne čini mi se nešto bolji od Brajkovića...

MK
MKinkognito60
22:41 12.11.2023.

Inače Hajduk pljuje po suđenju, hoće li ovaj put sahvaliti za naklonost