Neobična priča

Kondukter odbio poziv i mogući nastup u Superbowlu

Foto: AFP
Kondukter odbio poziv i mogući nastup u Superbowlu
08.12.2010.
u 10:59
Fitzhugh je obožavao igrati američki nogomet, ali se našao u bezizlaznoj situaciji. Da bi preživio, postao je kondukter u vlakovima, a onda je stigao poziv New York Jetsa. Odbio ih je iako su oni među kandidatima za doigravanje u NFL-u
Pogledaj originalni članak

Odbio je mogućnost da se pridruži Jetsima i s njima uđe u doigravanje te sljedeće godine zaigra u Superbowlu. Momčad iz New Yorka ima omjer 9-3 u prvenstvu i na najboljem je putu da izbori završnicu NFL-a.

Keith Fitzhugh pokušao je igranjem američkog nogometa novčano pomoći svojoj obitelji u Atlanti, bolesnom ocu i majci. U početku je sve bilo sjajno. Imao je odličnu karijeru u sveučilišnoj momčadi Mississippi State, gdje je igrao u obrani na mjestu ''safetyja''.

Momčadi u NFL-u (profesionalna liga u američkom nogometu) prošle su dvije sezone izabrale 26 igrača na toj poziciji, pa je lani, kada je završio fakultet, bila vrlo mala potreba za igračem njegova znanja.

Jetsi su ga dvaput dovodili u svoj kamp, ali ni oni ni Baltimore s njim nisu potpisali nikakav ugovor. Fitzhugh je krenuo u potragu za poslom te je završio kao kondukter u vlakovima Norfolk Southern Railroada. Sada je stigao novi poziv Jetsa, jedne od najboljih momčadi prvenstva, jer su ostali vrlo tanki na poziciji koju je igrao upravo Keith Fitzhugh.

Momčad iz New Yorka ostala bez Jima Leonharda, koji je ozlijedio vrat, kao i njegove pričuve Jamesa Ihedigboa, koji je ozlijedio nogu u porazu protiv New Englanda (45:3) prošli vikend.

- Ne, hvala - odgovorio je Fitzhugh jer je postojala mogućnost da igra samo tjedan ili dva pa bi mogao ostati bez posla na željeznici.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.