SLAVEN BELUPO Vratar Silvio Rodić bio je igrač utakmice u Zadru, ali nije uspio obraniti sjajan udarac Batura iz “slobodnjaka”

Koprivničani očekuju pobjedu protiv Varteksa

04.11.2008.
u 18:20
Pogledaj originalni članak

Silvio Rodić (21), mladi hrvatski reprezentativac i prvi čuvar mreže Slavena Belupa, bio je igrač utakmice u Zadru, gdje se istaknuo odličnim obranama, ali je dvije minute prije kraja susreta ipak kapitulirao.

Gol iz “slobodnjaka”
Nije uspio zaustaviti slobodan udarac domaćeg igrača Marina Batura, koji je s 25 metara pogodio same “rašlje” i Koprivničanci su umjesto tri, osvojili bod.

- Žao mi je što nisam obranio sjajan udarac zadarskog napadača koji je odlično prebacio naš “živi zid” jer bi se bez tog pogotka u Koprivnicu vratili s pobjedom, a ne samo s jednim bodom. Zadrani su imali još nekoliko prigoda koje sam uspio obraniti, no i mi smo mogli postići još koji pogodak da su više sreće imali Posavec, Kresingar i Jajalo, koji nas je i doveo u vodstvo. Ostaje žal za pobjedom - kazao je Silvio Rodić. U sljedećem kolu Slaven Belupo ugošćuje Varteks.

- U dosadašnjem prvenstvu primio sam četiri pogotka iz slobodnih udaraca od kojih mi je dva dao igrač Varteksa Miljenko Mumlek na početku jesenskog prvenstva u Varaždinu. Srećom, moji suigrači postigli su tada tri pogotka i bila je to naša jedina pobjeda u gostima, ali jako važna za visoki plasman koji imamo. Iako je Mumlek jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u ligi, u koprivničkoj utakmici neće u tome uspjeti i nadam se da ćemo osvojiti sva tri boda i potvrditi svoju nepobjedivost na koprivničkom travnjaku - zaključio je Silvio Rodić.

Zadovoljan Bali
Trener vratara farmaceuta Branko Bali ima visoko mišljenje o mladom Rodiću.

- Imamo dvojicu sjajnih vratara, Rodića i Pelina, od kojih je Rodić dobio prednost i dokazao da je jedan od najboljih mladih prvoligaških vratara. Nedostatke nastojimo ispraviti treninzima i uvjeren sam da će Rodić uskoro biti još i bolji - zaključio je Bali.

Pogledajte na vecernji.hr