BUKUREŠT

Košarkaške juniorke izgubile u polufinalu od Francuskinja

Foto: FIBA
Košarkaške juniorke izgubile u polufinalu od Francuskinja
04.08.2012.
u 16:53
Hrvatska će se boriti u skupini od 5. do 9. mjesta, zapravo za peto mjesto koje dogodine vodi na svjetsko U-19 prvenstvo košarkašica u Litvi
Pogledaj originalni članak

Francuska je danas u Bukureštu rezultatom 51:43 pobijedila Hrvatsku i eliminirala je iz polufinala.

Bila je to vrlo teška utakmica čije su prvo poluvrijeme Hrvatice riješile u svoju korist rezultatom 21:19 zahvaljujući prije svega odličnoj igri efikasne Ana-Marije Begić.
Drugo poluvreme mnogo ambicioznije su krenule Francuskinje, u čemu su posebno prednjačile Olivia Epoupa i Lidija Turčinović. Zanimljivo je da je  izvrsni play Francuske Olivija Epoupa, sa svojih 168 cm visine, imala je najviše skokova na utakmici (13).

Na hrvatskoj strani briljirala je Ana-Marija Begić, koja je postigla double-double (20 koševa i 10 skokova), ali samo njezina odlična i efikasna igra nije bila dovoljna da se, uz dobru Ivanu Tikvić tek u drugom poluvremenu, dobije odlična ekipa Francuske u kojoj je spomenuta Epoupa također napravila double-double (10 koševa i 13 skokova). Jedan od uzroka poraza jest i činjenica da je potpuno je zakazala hrvatska vanjska linija Pačkovski, Dujić i Džankić koje su ukupno dale 8 koševa.

Tako će se Hrvatska boriti u skupini od 5. do 9. mjesta, zapravo za peto mjesto koje dogodine vodi na svjetsko U-19 prvenstvo košarkašica u Litvi.

Francuska – Hrvatska  51:43 (11:14, 8:7, 17:14, 15:8)

Francuska:Turčinović 13, Epoupa 10, Badiane 9, Toure 8, Ayayi 6, Gaye 3, Sissoko 2

Hrvatska: Begić 20, Tikvić 10, Majstorović 5, Pačkovski 3, Dujič 3, Džankić 2

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar comandante
comandante
17:15 04.08.2012.

Pjesnik toliko slavi Begic kao da joj je otac???