Olić je nezadovoljan

Kovač: Ma kakav otpis! Olić mi treba, ali morao sam isprobati

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Kovač: Ma kakav otpis! Olić mi treba, ali morao sam isprobati
11.09.2014.
u 20:41
– Objasnio sam Ivici da želim isprobati nove dečke. Olić navodno razmišlja hoće li nastaviti suradnju s izbornikom
Pogledaj originalni članak

Niki Kovaču za utjehu: i većim izbornicima vatrenih od njega događale su se ovakve muke kao njegova s Maltom, dapače nekima su se događali i veći šokovi. Otto Barić zaglavio je s Estonijom kod kuće (0:0), Cico je na Malti odigrao samo 1:1, Bilić pokleknuo u Tbilisiju (0:1), a Štimca su dva puta nokautirali Škoti.

Ali Niko je uoči Malte imao čistu situaciju, izuzev Perišića svi su igrači bili na dispoziciji, imao je ''milijun'' rješenja, a opet je izabrao jedno od najlošijih. Čak mu je i bivši suigrač Goran "Evidentno" (to mu je omiljena riječ) Vlaović uklizao u programu HTV-a: Izborniče, zar i protiv Malte (150. na Fifinoj ljestvici) samo s jednim napadačem?

Bilić mu dao dvije minute

Najviše od svega zasmetao je status Ivice Olića, igrača koji je sa 35 godina i 97 utakmica za nacionalnu momčad ipak zaslužio bolji status. U tih 97 nastupa Ola je jedan jedini put igrao manje nego protiv Malte: Bilić ga je 2006. protiv Izraela u Tel Avivu uveo u 88. minuti.

Zašto je, dakle, Olić dobio samo 11 minuta?

– Zato što smo imali dvije utakmice u kojima smo željeli isprobati nove igrače. Kako ih mogu koristiti ako ne znam koliko i što mogu – pravda se izbornik.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Ali zašto je onda Olić uopće pozvan? I je li on znao što mu se sprema?

– Zašto uopće to pitanje o pozivu? I naravno da je znao. Ne bih ga stavio 11 minuta da nisam s njim razgovarao. On se s tim složio. Dokle god ga budem trebao, on će dolaziti – dodao je Niko.

No, doznajemo da je Ivica Olić pogođen, te da razmišlja hoće li nastaviti suradnju s izbornikom Kovačem.

Dajte malo pozitive

Zamjerate li si išta oko koncepcije za Maltu? Proradio je plan B, ali plan A potpuno je zakazao?

– Ah, što god napravim ne valja; kada Niko isproba nove, nije dobro. A da ih ne isproba, pitali biste – zašto ih Niko nije probao. Ljudi moji, dajte malo pozitive, pa nije lako probiti taj beton, momčad koja se brani s desetoricom igrača. Znate li koliki bi bili sretni da imaju ovakav rezultat, pogledajte kako je BiH prošla protiv Cipra... – uzvraća Niko kojemu će tek sljedeći sraz protiv Bugara u Sofiji biti pravi ispit zrelosti.

Smeta li vam što Hrvatska igra samo pred osam tisuća gledatelja, pitamo Niku.

– Ja sam izbornik, bavim se samo svojim poslom i ne odlučujem gdje će reprezentacija igrati. Tako je bilo i dok sam bio igrač. Nas igrače i izbornike se pitalo, ali uvijek je odlučivalo vodstvo Saveza – zaključio je Kovač.

>>Izborniče Niko, od vaših zvijezda očekujemo mnogo, mnogo više!

>>'HNS nije pošten, cijene ulaznica šokirale su navijače!'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 47

DO
dostatoga
21:19 11.09.2014.

zanima me odkud ti informacija da je olic nezadovoljan, a dasovicu? provjerena informacija ili jos jedna u nizu "rekla-kazala-zakljucila"?

DI
Dijaspora
21:55 11.09.2014.

Ako neće eksperimentirati protiv Malte ,protiv koga će??? Možda protiv Italije???Važno je biti protiv????

SQ
squalus
08:37 12.09.2014.

Vrijeme je da se Srna oprosti od reprezentacije. Ne živi se od stare slave, on je među najlošijim igračima već godinama. Vrijeme je za gurnuti Vrsaljka u vatru, i priključiti Tomečaka. Vrsaljko može i na lijevi bok (jer su Strinić i Milić bijedni).