TRANSFER NA POMOLU

Kovačiću će se u Londonu pridružiti još jedan Hrvat? Među prvima je na listi želja

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Kovačiću će se u Londonu pridružiti još jedan Hrvat? Među prvima je na listi želja
18.06.2022.
u 16:21
Prva Tuchelova želja je bio Brightonov Španjolac Marc Cucurella, jedan od najboljih igrača lige na toj poziciji ove sezone. Međutim, Cucurella već pregovara s Manchester Cityjem i Chelsea ne može parirati financijama engleskog prvaka
Pogledaj originalni članak

Nakon odlaska prvotimca Marcosa Alonsa, Chelsea intenzivno radi na dovođenju lijevog krilnog bočnog igrača. U londonskom prvoligašu važno im je imati još jednog igrača na toj poziciji osim Engleza Bena Chilwella koji u posljednje dvije godine često izostaje s terena zbog ozljeda.

Prva Tuchelova želja je bio Brightonov Španjolac Marc Cucurella, jedan od najboljih igrača lige na toj poziciji ove sezone. Međutim, Cucurella već pregovara s Manchester Cityjem i Chelsea ne može parirati financijama engleskog prvaka. Uostalom, cijena odštete za Cucurellu je oko 50 milijuna eura, što Chelsea u ovom trenutku ne namjerava izdvojiti za bočnog igrača.

Stoga se pojavila druga opcija. Football London navodi da je Tuchel ozbiljno zagrizao za hrvatskog reprezentativca Bornu Sosu koji se u zadnje tri godine isprofilirao u vrlo kvalitetnog napadačkog beka u dresu Stuttgarta.

Sosa je igrač Stuttgarta od 2018. kada je pristigao iz Dinama, a za njemački klub je upisao 83 nastupa uz čak 23 asistencije. Njegova tržišna vrijednost na Transfermarktu se procjenjuje na 23 milijuna eura, a ugovor sa Stuttgartom mu traje do lipnja 2025., tako da će Chelsea sigurno morati platiti određeni iznos za odštetu.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.