RIJEČKI NAPADAČ

Kramarić: Hat-trick Hajduku će za mene biti posebna uspomena

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Kramarić: Hat-trick Hajduku će za mene biti posebna uspomena
29.07.2014.
u 10:28
– Lijepo je znati da sam tek šesti koji je zabio hat-trick Hajduku, ja se sjećam Eduardova. Bilo je to naše poluvrijeme iz snova, 4:1 nakon 45 minuta nismo mogli očekivati – rekao je Kramarić.
Pogledaj originalni članak

Andrej Kramarić hat-trickom je uništio svaku nadu Hajduku da nešto može napraviti na Kantridi, da može ugasiti vatromet slavlja nad stijenama. Ušao je tako u krug rijetkih igrača koji su Hajduku zabijali hat-trick. Prije njega to je uspjelo Eduardu da Silvi u dresu Dinama u sezoni 2006./07., prije njega zabio je Davor Vugrinec. I Vuga je, kao i Krama, zabio za Rijeku, ali na Poljudu (4:0 za Rijeku) godinu dana prije Eduarda.

Kramarić odličan

– I danas s toga sjećam, kako ne bih, pa to mi ulazi u najdraže trenutke karijere. Kao klinac sam navijao za Hajduk i onda mi je bio poseban osjećaj zabiti im tri komada usred Poljuda – prisjetio se Vugrinec koji apostrofira igračke kvalitete Andreja Kramarića.

– Odličan je, taj dečko ima sve. Nema takvih igrača puno, ma pravi igrač – zaključio je Vugrinec koji će baš u sljedećem kolu, sad sa Slavenom Belupom, na Poljud:

– Opet hat-trick? Nemojmo pretjerivati. Uostalom, nisam još potpuno spreman zbog ozljede, protiv Zagreba sam probao igrati 20-ak minuta.

Gledajući unazad, hat-trick Hajduku još su zabijali Miljenko Mumlek 2001. za Varteks (5:1), Almir Turković 1998. za Zadar (4:2) i Igor Pamić u dresu Osijeka 1995. (5:3).

Koliko je lijepo zabiti golove najvećim suparnicima, govori i priča Branka Strupara. On je došao u Dinamo i, kad je zabio Hajduku dva gola u pobjedi 3:1, odlučio je otići u mirovinu.

– Tada sam shvatio da je to – to, ispunio mi se davni san da zabijem u velikom derbiju i nakon toga sam ljudima u Dinamu rekao – dosta je, prestajem igrati – kazao je nedavno Strupar.

No danas je udarna priča Andrej Kramarić, u samo pola sata jadranskog derbija utrpao je Splićanima tri komada. Mogao je i četvrti da nije malo zakomplicirao. No tko danas za to pita. Možda se jedino u Dinamu pitaju zašto ga nisu ostavili i dali mu pravu priliku, ali to je njihov grijeh.

Zato je danas Kramarić tražena 'roba'. Koliko znamo, već je bilo emisara stranih klubova, neki su bili i u Budimpešti. Prate ga i ne treba sumnjati da će u Portić 3 stići i konkretne ponude. Ugovor s Rijekom ima samo još godinu dana pa, ako žele dobro zaraditi, sad je vrijeme.

– Znam da ima zanimanja, ali ne znam što će reći ljudi u Rijeci. Vidjet ćemo, moje je da mislim o terenu – kazao je Kramarić dan nakon hat-tricka.

– Lijepo je znati da sam tek šesti koji je zabio hat-trick Hajduku, ja se sjećam Eduardova. Bilo je to naše poluvrijeme iz snova, 4:1 nakon 45 minuta nismo mogli očekivati. Ali znali smo što želimo, napali smo ih sa željom da što prije sve riješimo i uspjeli smo. Ne, nikako ne ja sa svoja tri gola, to je bilo djelo cijele momčadi – rekao je Andrej koji nije puno slavio veliku pobjedu i hat-trick.

Slavio spavajući

– Ma kakvo slavlje, ostao sam dulje na regeneraciji nakon utakmice i otišao spavati. I odmah se okrećemo sljedećoj utakmici.

Tu je Rijeku ždrijeb pomazio, tko bi očekivao da se u trećem pretkolu može dobiti momčad s Ovčjih Otoka.

– Ždrijeb zvuči lijepo, ali ne smijemo se zavaravati. Oni će igrati zatvoreno, a to nije lako probiti, moramo biti strpljivi i pametni. I probati se opet izboriti za Europsku ligu – zaključio je Kramarić.

Uz ovakvog Kramarića i goropadnu Rijeku u ulazak u doigravanje Europske lige ne treba sumnjati.

>> Rijeka svladala Hajduk uz tri gola Kramarića

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DH
dalibor.hren
17:39 29.07.2014.

Bravo Andrej! Još samo Mamićima ubaci petardu. Sretno!