IVICA KRIŽANAC Hrvatski reprezentativac nastavlja u Kupu Uefa

Križanac: Još razmišljam o ponudama

26.11.2008.
u 20:39
Pogledaj originalni članak

Pretposljednje, peto kolo susreta po skupinama Lige prvaka zaključilo je priču o tome tko će iz skupina E, F, G i H i na proljeće igrati u elitnom nogometnom klupskom natjecanju.

Nisam bio u zaleđu
Zna se osam sudionika osmine finala. Tako su među 16 odabranih već ušli: Manchester United, Villarreal, Lyon, Bayern, Arsenal, Porto, Juventus i Real. Još u posljednjem kolu samo moraju odlučiti o tomu tko će imati bolju poziciju na ždrijebu, tko će biti u zdjeli kao pobjednik skupine kad 19. prosinca u Nyonu budu izvlačeni parovi osmine finala Lige prvaka.

Nažalost, Ognjen Vukojević i Goran Sablić sa svojim Dinamom, te Ivica Križanac sa Zenitom oprostili su se od tog natjecanja. Zenit će nastaviti u Kupu Uefe, bit će treći u skupini, ispred Bate Borisova kojeg je pobijedio u gostima, a kod kuće remizirao. Kijevskoj momčadi bit će u posljednjem kolu dovoljan remi, u toj će se utakmici na svom stadionu protiv Fenerbahçea boriti za europsko proljeće.

Zenit je bio vrlo blizu ostanku u borbi za jedno od prva dva mjesta koja vode u osminu finala Lige prvaka.

- Bili smo blizu, ali što nam to sada vrijedi. Imao je i Juventus prilika, mi smo ih imali više - kaže naš reprezentativac Ivica Križanac.

Naš je nogometaš bio i strijelac, ali suci su označili zaleđe i susret je završen rezultatom 0:0.

- Gledali su ljudi u klubu snimku i zaključili da su nam poništili regularan gol. Jedan naš igrač bio je u zaleđu, ali ja nisam bio i to je bio čisti gol. No, što se može - pomirljivo će Ivica.

Njegov će klub na proljeće igrati u Kupu Uefe, moguć je sraz Zenita i zagrebačkog Dinama u šesnaestini finala.

Razmišljam o ponudama
- Cilj smo ostvarili, a što će biti dalje, vidjet ćemo. Polako, Dinamo tek treba obaviti svoj posao. I tko zna što će biti za dva-tri mjeseca - tajnovito je rekao Križanac.

Očito je moguće da promijeni klub, ruska je liga završena i nije nemoguće da već ove zime naš reprezentativac ode iz Zenita. Zanimljiv je Dinamu, Hajduku, ali i ne samo njima.

- Imam ponuda, ali još razmišljam - kazao je Križanac.

Prihvati li neku od njih, Zenit i njegov ždrijeb šesnaestine Kupa Uefe 19. prosinca neće ga zanimati, ali možda će mu to izvlačenje ipak biti zanimljivo, možda ode u klub koji je također ostao u Europi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr