HOKEJ NA LEDU Medveščak uvjerljiv i protiv prvog pratitelja Stavbara

Krošelj: Spremni smo za Jesenice i Olimpiju

12.01.2009.
u 20:14
Pogledaj originalni članak

Medvjedi su i nakon 27. kola slovenskog prvenstva na zagrebačkom ledu ostali nepobijeđeni. Štoviše, u možda najboljoj partiji ove sezone sa 6:1 svladali su najveće konkurente, mariborski Stavbar. Lijepe i brze akcije i atraktivni pogoci, ali i obrane odličnog vratara Gašpera Krošelja popraćene su u subotu glasnim navijanjem sve većeg broja gledatelja u sportskom domu.

– Ove sezone igramo izvrsno, ali i odlična smo klapa pa i timski duh dolazi do izražaja – kaže Slovenac Gašper Krošelj, vratar Medvjeda, kojeg su Mariborčani jedva svladali i s dva igrača više.

Ne zabija bratu
Jeste li spremni za utakmice s Jesenicama i prvom momčadi Olimpije koja nastupa u austrijskoj ligi, a priključit će se najboljima u doigravanju?

– Koliko sam ih gledao ove sezone, ako budemo ovako igrali, bit ćemo ravnopravni. Možda bismo ih mogli i pobijediti – kaže Krošelj.

U odličnoj je formi i Saša Belić. Protiv Mladosti je prošle srijede ubilježio tri asistencije, a protiv Stavbara pogodak i asistenciju.

– Ma da, ne smijem zabiti burazu – u šali će Belić, brat vratara Mladosti i naše reprezentacije Vanje Belića.

– Cijela je ekipa igrala disciplirano, disali smo kao jedan. A dodatni motiv nam je dala i publika svojim glasnim navijanjem – kaže Belić.

A s tribina se čulo glasno skandiranje “zig-zag, Medveščak”, pljeskalo se svakoj dobroj akciji i trudu u obrani.

Publika voli Slovence
Premda Slovenci u zadnje vrijeme baš nisu popularni u Hrvatskoj, nikom nije smetalo što je na početku utakmice na ledu bilo 12 Slovenaca, šest Mariborčana i prva postava Medveščaka.

– Dolazim na svaku utakmicu. Slovenci su bolji i naravno da su u prvoj postavi, ali i domaći dečki iz naše druge postave igraju dobro – kaže navijač Medvjeda Marijan Duić.

I Mladost je u subotu bila uspješna. Na gostovanju kod mladih Mariborčana slavili su 6:1.

Poredak: 1. Medveščak 73, 2. Stavbar 61, 3. Triglav 56 (...) 6. Mladost 40.

Pogledajte na vecernji.hr