Fisherman's Friend Strongman 2011.

Kroz blato, mulj, vodu i prepreke što prije na cilj među 12.000 ljudi

Kroz blato, mulj, vodu i prepreke što prije na cilj među 12.000 ljudi
12.02.2011.
u 11:00
Blato, mulj, voda, penjanje po užetu, preskakanje guma, 18 kilometara trčanja preko raznih prepreka...
Pogledaj originalni članak

Sve to očekuje natjecatelje na utrci Fisherman’s Friend Strongman 2011. koja će se 16. travnja održati na poznatoj stazi F1 Nürburgring.

 

Trenirao i atletiku

 

Za jednu od najuzbudljivijih ekstremno-trkačkih utrka u svijetu dosad se već prijavilo 12.000 natjecatelja, a među njima bit će i 20-godišnji Samoborac Filip Turk, prvak Hrvatske u brdskom biciklizmu i maneken Fisherman’s Frienda za Hrvatsku.

 

– Jedva čekam da utrka počne. Iako se bavim brdskim biciklizmom, volim ekstremne utrke pa sam siguran da ću se snaći. Penjanja po užetu i visine se ne bojim, jedino me malo strah te vode i mulja, jer nije ugodno 18 kilometara trčati mokar – rekao je Turk, koji je osam godina trenirao i nogomet.

 

Za kondiciju se ne brine, jer svakodnevno trenira.

 

– Dnevno treniram tri-četiri sata. Najviše na biciklu, i to po Žumberačkom gorju. No, radim i vježbe snage, te trčim. U toj napornoj utrci dobro će mi doći i što sam nekad trenirao atletiku, odnosno trčanje na duge staze. Jednom sam nastupio i na Večernjakovu maratonu i bio negdje oko 20. mjesta – objašnjava Turk.

 

Utrka “Strongman” održava se već petu godinu zaredom. Prve godine bilo je 3000 natjecatelja, no broj iz godine u godinu raste. Osim Turka, ove će godine na njoj sudjelovati i sretni trojac koji će to izboriti preko nagradne igre.

 

Turk, koji je ipak najveći zaljubljenik u brdski biciklizam, ove sezone želi ući među 150 najboljih u svijetu u toj disciplini.

 

Čak 24 sata na biciklu

 

– Trenutačno sam oko 200. mjesta, ali ove sezone planiram ići na dosta inozemnih natjecanja, te vjerujem da ću postići dobre rezultate i poboljšati renking – kaže Turk te dodaje:

 

– Cilj mi je i što bolji plasman na europskom i svjetskom prvenstvu koja će se održati ove godine.

 

Filip je poznat i po nedavnoj avanturi kada je 24 sata neprekidno vozio bicikl po Samoborskom gorju. Imao je samo nekoliko kratkih prekida, dok je jeo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
14:11 12.02.2011.

DOBITNI PAROVI I SIGURNE OKLADE, POSJETITE: http://elf-parovi.blogspot.com/