Dočekuju Zagreb

Krstičević: U Hrvatskoj nećemo imati suđenje kao u Milanu

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Krstičević: U Hrvatskoj nećemo imati suđenje kao u Milanu
11.08.2012.
u 10:59
- Ova ekipa ne može poletjeti, ovim igračima je glava u nogometu. Glavni igrači su čvrsto na zemlji, neće se krivo ova pobjeda odraziti
Pogledaj originalni članak

Hajduk još uvijek živi \"milanski san\", pobjeda na Interom je velika, a trener Mišo Krstičević pokušava spustiti loptu na zemlju.

- Ne treba puno pametovati, igrali smo i pobijedili veliku ekipu, pobjeda je došla kao potvrda velikog rada. Nismo se skrili u mišju rupu, igrali. I prije utakmice govorio sam da vjerujem u svoje igrače. Kako moji igrače rade nije me bilo strah, bili smo hrabri, malo nas je poljubila sreća, pri kraju nas je i napustila – kaže Krstičević.

No, Inter je iza Hajduka, a u Poljudu stiže Zagreb, koji na kontu ima nula bodova i nula golova. Bijeli su favoriti, takve utakmice uvijek su nezgodne.

- Već sam puno puta rekao, ne želimo tražiti nikakve alibije. Sami smo se stavili u ovakvu poziciju da smo favoriti, da se drugačije priča o našoj kvaliteti. Vjerujem da ćemo i protiv Zagreba odgovoriti na zahtjeve. Ova ekipa ne može poletjeti, ovim igračima je glava u nogometu. Glavni igrači su čvrsto na zemlji, neće se krivo ova pobjeda odraziti – rekao je Krstičević.

Hajduk je u Milanu napravio veliki klik, sve će se sada okrenuti.

- Prije sezone ova uprava je bila zadovoljan da budemo peti, šesti, da se ne sramotimo. Sad su se karte okrenule, pokazali smo kvalitet više, koji moramo potvrđivati. Bit će i poraza, znam da neće daljnji put biti med i mlijeko, ali najvažnije je da mi ostanemo na njemu – kazao je Krstičević.

Zagreb će bijelima biti osma utakmica u tri i pol tjedna.

-Valjda ćemo izdržati. Veliki je problem što nismo mogli napraviti kvalitetan trening kako bismo korigirali slabosti u našoj igri kojih svakako ima – kaže Krstičević.

Bilo je nekih napisa o navodnom sukobu između Krstičevića i pomoćnika Ive Šeparovića na klupi u Milanu. Krstičević je zamislio jednu zamjenu, ubacio Lušticu umjesto Vukovića, a Šeparović je ima drugačija razmišljanja.

- Šepa i ja nemamo nikakav konflikt, obojica smo temperamentni što se tiče ponašanja na klupi. Ja njemu puštam više nego što sam ja imao slobode kod Sliškovića i Štimca. Nije to bilo vrijedno spomena, naše vode su mirne, teku bez valova. Zna se tko je kapetan lađe, tko je zamjenik, odnos Šeparovića i mene je idealan – rekao je Krstičević.

Hajdukov trener, ono što je sigurno, neće poletjeti ni poludjeti zbog najveće klupske pobjede u povijesti.

- Pokušavam biti maksimalno realan, čvrsto na zemlji. Neću letjeti, kad bih poletio ne bi to bilo dobro za ekipu. Tako je i kod mojih igrača. Neki objese nos, nisu radosni kad su na klupi. Oni se stavljaju sami u momčad, po svom ponašanju i radu na treningu. Kod mene igrači ne ulaze u momčad temeljem napisa u novinama, već radom na treningu – kaže Krstičević.

No, ambicije će rasti. Hajduk je prije desetak dana bio mlada, simpatična momčad, a sada će postati glavni kandidat za prvaka.

- Za biti prvak mora se puno toga poklopiti. Lijepo je igrati u gostima kad imaš suđenje kakvo smo mi imali u Milanu, sudac dosudi jedanaesterac protiv Intera u Milanu. Teško da ćemo mi imati takvo korektno suđenje u Hrvatskoj, kad pogledam ova tri kola vidi se da nismo u istoj poziciji kao druge momčadi – rekao je Krstičević.

Prijelazni rok još uvijek nije gotov, možda u Poljud stige i pokoje pojačanje.

- Kad smo se dogovarali rekli smo da ćemo dovesti dva-tri igrača. Ali, priča uvijek stane na financijama. Ako vodstvo kluba želi kvalitetu više to bi zahtjevalo još kojeg igrača. Međutim, imamo mi i zaliha u nas, prigode čekaju Kiš, Tomaš, Ozobić, Obšivač – zaključio je Krstičević.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

VB
vin-bush
11:30 11.08.2012.

Drago mi je da je Hajduk ostvario pobjedu u Milanu,svaka čast.Ali valjda nam je svima jasno da je početak sezone i da je Inter dobio u Splitu 3:0,i to je razlog opuštanja...Drago mi je i za Krstičevića,želio bih da uspije,da stvori jak Hajduk.ne treba mu ovo lupetanje o Solitu kao najjačoj ekipi u HNL-u kada mu je i samom jasno tko je najjači.Još su i organizacijski i kavalitativno daleko iza Dinama.Priča o sucima im je u ovoj fazi bez veze,vrši se pritisak,neka oni igraju neka se ostave sudaca.

BA
bajbok11
11:55 11.08.2012.

Slažem se sa Krstičevićem... Samo u Hrvatskoj jajduk može dobiti povlašteni tretman kod sudaca jer im predsjednici plaćaju iste. Samo u Hrvatskoj jaduk može dobiti tropenal...

BZ
Branko Zajec
11:22 11.08.2012.

Počelo je počelo. Tri odigrana kola prvenstva, a Hajduk već sada sumnja u suce ! Krstićević govori da nisu "poletjeli",a već sada se smatraju glavnim konkurentom za prvaka. Kao prava provincijska ekipa, uhvatili su se za uspjeh protiv još uvijek ne pripremljenog Intera, a zaboravili su da su izgubili kod Skonta, smiješne ekipe !! Zato, polako Krstičeviću, prvenstvo je tek počelo.