DADO PRŠO

Kultni vatreni pušio je dvije kutije i pio svaki dan, onda je upoznao osobu koja je promijenila sve

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
ARHIVA - Hrvatska pobijedila Švedsku s 1:0 u kvalifikacijama za SP 2006. godine
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
ARHIVA - Hrvatska pobijedila Švedsku s 1:0 u kvalifikacijama za SP 2006. godine
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
ARHIVA - Portugal ubilježio drugu pobjedu protiv Hrvatske, u prijateljskom susretu slavili su 2:0
Foto: Sanjin Strukic/24sata
ARHIVA - Sofija: Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Njema?koj, Bugarska - Hrvatska
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
ARHIVA - Sofija: Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, Bugarska - Hrvatska
21.09.2023.
u 10:14
Dok je igrao za četvrtoligaša, zapazio ga je skaut Monaca te ga je doveo u klub, neko vrijeme je proveo na posudbi u Ajacciu i tamo je bio odličan. Vratio se u Kneževinu te trpao golove kao na traci.
Pogledaj originalni članak

Nezaboravni ''zlatni repić'' hrvatskog nogometa Dado Pršo prije 20-tak godina oduševljavao je javnost svojim nastupima za vatrene, nastupio je na Euru u Portugalu te Mundijalu u Njemačkoj i upisao se u povijest reprezentacije s devet golova. Međutim, njegova uspješna karijera bila je puna uspona i padova. 

Kada je započeo rat, otišao je u Rouen na sjeveru Francuske, a roditelji su se preselili u Bačku Topolu. On je s 19 godina došao u francuski grad Rouen kao izbjeglica, ali nije znao ni jednu riječ francuskog jezika. Radio je kao automehaničar, a povremeno je i konobario kako bi preživio.

VEZANI ČLANCI:

Pušio je više od dvije kutije cigareta dnevno, svaku večer pio bi pivo i rakiju u jednom od kafića u blizini svojeg malenog stana. Kao i drugi radnici, svoje probleme otpuhivao je u dimu cigareta, a prilikom jednog posjeta lokalnom kafiću upoznao je mladu Francuskinju Caroll koja mu je promijenila život iz temelja. Pršo je smršavio 20 kilograma, smanjio pušenje i vikende počeo ponovno provoditi na nogometnom igralištu umjesto za šankom. 

Dok je igrao za četvrtoligaša, zapazio ga je skaut Monaca te ga je doveo u klub, neko vrijeme je proveo na posudbi u Ajacciu i tamo je bio odličan. Vratio se u Kneževinu te trpao golove kao na traci, zaigrao je i u Ligi prvaka te Deportivu zabio četiri pogotka i izjednačio rekord Inzaghija i Van Bastena, a kasnije je taj doseg nadmašio samo Leo Messi koji je poentirao pet puta. 

VEZANI ČLANCI:

Karijeru je nakon Monaca nastavio u škotskom Rangersu gdje je postao ljubimac navijača,  ali prilikom jednog liječničkog pregleda otkrivena mu je dislokacija kosti u desnoj nozi. Morao je ići na operaciju u kojoj su mu morali slomiti kosti kako bi ih ponovno mogli namjestiti. Pršo je rekao kako je tada morao ponovno naučiti hodati. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CR
Cromis
11:02 21.09.2023.

Legenda !

KO
korisnik70
15:25 21.09.2023.

Dado Pršo, ljepotom stršo! E, da nam je sad jedan takav!

22
224
16:24 21.09.2023.

Odličan nogometaš a čini mi se i čovjek.....