DRAŽEN LADIĆ Cimer Krune Jurčića iz igračkih dana

Ladić: Hajdukov dišpet ipak ne nosi trofeje

19.05.2009.
u 10:52
Pogledaj originalni članak

Legendarni Dinamov vratar Dražen Ladić iskreno se razveselio 11. naslovu prvaka.

Među prvim čestitarima Vukojević i Ćorluka


Među prvim Dinamovim čestitarima bili su nekadašnje perjanice plavih Vedran Ćorluka iz Tottenhama i Ognjen Vukojević iz kijevskog Dinama. Telefakse su, među ostalima, poslali generacija iz 1967., KK Cibona, NK Zagreb, NK Inter, NK H. dragovoljac, Dinamov navijač iz Prilepa Slavčo Bašeski...

– Kruno i ja veliki smo prijatelji, nekada smo, u igračkim danima, bili i cimeri. Naravno da mi je iznimno drago što je uspio s Dinamom. Veselim se svakom uspjehu mladih trenera, svojih istomišljenika.

- Onih koji ne pričaju puno, nego puno rade. A, poput mene, progovore kada uoče stvari koje im smetaju i žele ih poboljšati. Takvi su i Miše, i Besek, Steinbrückner, Rubčić... – kazao je Dražen Ladić.

Dinamo je kod Jurčića doživio renesansu?
– Ne bih tako rekao, iako je njegov dolazak svakako bila pozitivna stvar, jer on je u tu momčad uveo red. Međutim, sve je vrlo jednostavno: Dinamo je od početka bio favorit jer ima bolju momčad od Hajduka. Splićani su poletjeli na krilima euforije, svoga dišpeta, ali tu tenziju vrlo je teško održavati mjesecima.

Otpao ozlijeđeni Ivan Tomečak, pozvan Barbarić


Ladić je jučer okupio kandidate za utakmicu Alpe Adria Mirop kupa sa Slovačkom. Otpali su ozlijeđeni dinamovac Tomečak, Kokalović iz Slavena, hajdukovac Tičinović, najvjerojatnije i Šimić iz Himkija.
Utakmica Hrvatska – Slovačka igra se u srijedu u Vrbovcu od 17 sati.

- Dinamo je samo odrađivao posao, pobjeđivao je kada je bilo najvažnije i uopće nisam iznenađen takvim raspletom. Hajduk je taj nedostatak kvalitete ipak morao platiti.

Dražen Ladić angažiran je u selekciji do 20, odnosno do 21 godinu. Kvalifikacije za EP su pred vratima, prva utakmica s Ciprom igra se 7. lipnja u Koprivnici.

Računa li uskoro i na pojačanje iz Francuske Gregoryja Sertića?
– Nema sumnje da se radi o vrlo kvalitetnom igraču i da bih se radovao kada bih mogao na njega računati. No, čini se da stvari s njim nisu baš tako jednostavne – zaključio je Dražen Ladić.

Pogledajte na vecernji.hr