NOGOMET - 1. HNL

Lalića moramo zadržati

07.12.2001.
u 00:00
* Hajduk mi je najveća trenerska želja, možda jednom pronađemo zajednički interes
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Iako mu Stjepan Spajić ne može oprostiti poraz od Zagreba, iako je priznao da ga je želio smijeniti ne nokautira li Marsoniju, dovođenje Vjerana Simunića na "crno-plavu" klupu najbolji je potez legendarnog brke. Igrači su se doslovce zaljubili u trenera, vole ga svi u klubu i oko njega, a moramo priznati da se i nama dopao. Vjeru u predsjednika kluba i momčad stalno je naglašavao, u 14 utakmica osvojio je 19 bodova, Hrvatski dragovoljac "prespavat" će na osmoj stubi domaće nogometne karavane.

- Mislim da je tih 19 bodova plod našega dobrog rada, još više od bodova raduje spoznaja da imamo gotovo dvadesetak nogometaša na koje se možemo osloniti. Dobro, petnaestak ipak na neki način strše - počeo je ne skrivajući zadovoljstvo Vjeran Simunić.

* Ostat ćemo u eliti

Sigećani su osmi, kad bi na kraju sezone bili na istoj poziciji, pjevalo bi se i plesalo u Novom Zagrebu.

- Bez sekunde razmišljanja ustvrdit ću da ćemo tamo biti, Hrvatski dragovoljac će i sljedeće godine igrati u elitnom razredu.

Bez Marina Lalića, koji je nakon briljantne jeseni postao zanimljiv i drugima, to bi bilo jako teško.

- Lalića moramo pokušati zadržati, bez njega bi nam posao bio jako otežan.

I Spomenko Bošnjak je već gotovo sigurno "plavi".

- To su naša dva najbolja igrača, ako Bošnjak ode, to ću pokušati kompenzirati Petrovićem. No, moguće je da ostanu svi, još je sve otvoreno.

Simunić bi volio dovesti još jednog veznog igrača koji bi mogao biti i stoper, no najveće pojačanje najavio je predsjednik kluba Stjepan Spajić. To je "brončani" kadet s ovogodišnjega EP-a u Engleskoj Marko Janjetović, koji je cijelu jesen propustio zbog operacije ramena.

- Još ne znam njegove mogućnosti, no ono što vidim na treninzima i te kako obećava. Kad se maksimalno pripremi, bit će nogometaš na kojeg ću se moći osloniti. A koliko će stvarno biti dobar, treba vidjeti, jer ipak je riječ o sedamnaestogodišnjaku.

* Spajiću skidam šešir

Simunić je, unatoč čestim borbama s predsjednikom, oduševljen tim karizmatičnim čovjekom.

- Predsjednik i ja smo slični, obojica, vrlo temperamentni. Možda i ne razmišljamo uvijek isto, no cijenimo jedan drugoga. Spajić je izniman čovjek, za sve ono što je učinio za naš nogomet, i za to kako se muči i pati u Sigetu, treba mu skinuti šešir.

Simunić je dolaskom u Siget privukao na sebe pozornost.

- Izabrao sam težak put, polako gradim karijeru. Ona se temelji na velikom radu, ali prije svega na poštenju. Mnogo me puta ta filozofija stajala, no od nje ne odstupam. Imam zacrtani put.

Ambicija se zove veliki klub.

- Danas radim u Sigetu za 3000 DEM, stan i hranu. No, novac mi nije najvažniji, najvažnije je da mogu raditi, samo tako mogu doći u priliku da dođem do pristojnog ugovora. Inače, mislim da bih bez ikakvih problema mogao sjesti na klupu bilo koje naše momčadi iz vodeće četvorke.

Naravno, najviše bi volio u Split.

- Bio sam igrač Hajduka, u Splitu sam odrastao i normalno je da mi je to najveća trenerska želja, možda negdje i nekad pronađemo zajednički interes.

I. Flak

Pogledajte na vecernji.hr