MONACO Pokrivač, Leko i Šimić zajedno bodre kauboje

Leko: Kod mene u stanu je kao na tribinama

01.02.2009.
u 09:54
Pogledaj originalni članak

Hrvatski nogometaši u Francuskoj posvećuju vrijeme i rukometu. U Monacu u kojem je legija naših nogometaša – Dario Šimić, Jerko Leko i Nikola Pokrivač – sretni su jer je njihov klub igrao jučer, a veliki finale Svjetskog rukometnog prvenstva je danas i sve će biti tome podređeno.

– Gledamo, kako ne bismo gledali! Imam program preko kojeg mogu gledati utakmice, i našu reprezentaciju ne propuštam. I ne samo ja, svi dođu k meni – pričao je Jerko Leko.

U petak je u njegovu stanu bila ludnica, navijalo se kao da su na utakmici, na tribinama.

– Bili su Nikola (Pokrivač), Dario (Šimić), još neki moji prijatelji. Ali, to nije bilo ništa prema onome što će biti danas kad se igra zagrebački finale – dodao je Leko.

On sve može pripremiti za gledanje tekme, ozlijeđen je i nije kandidirao za jučerašnji susret Monaca.

U klubu je dosta zanimljivo jer i tamo je tema rukomet, i francuski nogometaši prate svoju reprezentaciju.

– Zezamo se stalno, oni vele da će nas pobijediti, da su nas u Pekingu dvaput dobili. Za poraz u Zagrebu ne mare, kažu da im ta utakmica nije bila važna, da su se čuvali, da je Karabatić malo igrao... Kao da smo mi igrali kompletni i punom snagom, vidjet će oni kako je to s Balićem i Metličićem – vraćao je Leko svojim francuskim suigračima koji ipak nisu tako nabrijani kao naši nogometaši.

– Mi smo mnogo emocionalniji, vatreniji, oni sve to nekako mirnije primaju.

Mediji u francuskoj mnogo pažnje posvećuju Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

– Stalno je na televiziji, novine su pune tekstova iz Hrvatske. Primjerice, “L’Equipe” koji je uglavnom nogometni list stalno najmanje prve tri stranice posvećuje rukometu iz Hrvatske. Jako hvale prvenstvo, kažu da je sjajno – izvijestio je Leko i nastavio pripreme za gledanje današnjeg finala u zagrebačkoj Areni.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr