VN SAD-a

Hamilton najbrži na trećem treningu, kvalifikacije odgođene za nedjelju u 15 sati

Foto: Reuters/Pixsell
Formula 1
Foto: Reuters/Pixsell
Formula 1
Foto: Reuters/Pixsell
Formula 1
Foto: Reuters/Pixsell
Formula 1
Foto: Reuters/Pixsell
Formula 1
Foto: Reuters/Pixsell
Formula 1
Foto: Reuters/Pixsell
Formula 1
24.10.2015.
u 23:20
Kako se vrijeme nije popravilo direktor utrka Formule 1 Charlie Whiting odlučio je da će se početak kvalifikacija prebaciti za sutra.
Pogledaj originalni članak

Kontrola utrke na stazi Circuit of the Americas je u nekoliko navrata odgodila početak kvalifikacija za VN SAD-a. Iako su uvjeti ranije tijekom dana dozvolili izlazak bolida na stazu za vrijeme trećeg slobodnog treninga, stvari su se poslijepodne ponovno pogoršale pa momčadi sada proživljavaju sličan scenarij kao tijekom jučerašnjeg drugog slobodnog treninga koji na kraju ipak nije održan.

Kvalifikacije su trebale započeti u 13 sati po lokalnom, odnosno u 20 sati po hrvatskom vremenu, ali kako se vrijeme nije popravilo direktor utrka Formule 1 Charlie Whiting odlučio je da će se početak prebaciti za sutra u 9 sati (15 sati po našem vremenu), piše GP1.

Inače, nakon otkazanog drugog slobodnog treninga i loših vremenskih uvjeta u Austinu koji su prijetili odgađanjem današnjeg programa na stazi, FIA je 10 minuta prije zakazanog termina za treći slobodni trening ipak odlučila dati zeleno svijetlo i poslati vozače i bolide na stazu. 

Najbrži je bio Mercedesov vozač Lewis Hamilton. Britanac je bio brži od Sebastiana Vettela u Ferrariju te Nice Hulkenberga u Force Indiji. Vodeći trojac slijede Valtteri Bottas, Carlos Sainz, Daniil Kvjat, Kimi Raikkonen i Daniel Ricciardo.

Mokra staza je iznenadila mnoge vozače, a najgore je prošao Nico Rosberg koji je odmah na početku treninga izgubio kontrolu nad svojim W06, otišao sa staze i dodirnuo ogradu. Mehaničari su na njegov bolid morali staviti novi nos, a Nijemac je do kraja uspio postaviti deveto vrijeme treninga. Krug najbrže desetorice zatvara Felipe Massa u Williamsu.

>>Nico Rosberg najbrži na prvom slobodnom treningu u SAD-u

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.