Lews Hamilton:

Nakon ruske kape, želim i meksički sombrero!

Foto: Reuters/PIXSELL
Nakon ruske kape, želim i meksički sombrero!
12.10.2015.
u 10:40
Više pobjeda od njega (42) sad imaju samo Schumacher (91) i Prost (51)
Pogledaj originalni članak

Iz ruku predsjednika Rusije Vladimira Putina, najodlučnijeg svjetskog vođe, Lewis Hamilton primio je pehar za pobjednika utrke Formule 1 u Sočiju. Najmoćniji čovjek Istoka doveo je u grad u kojem su održane Olimpijske igre i cirkus Bernieja Ecclestonea. Štoviše, na marginama nedjeljne utrke u Sočiju održao je sastanke oko vojnih akcija u Siriji s princom Mohammedom bin Zayedom Al Nahyanom, koji ima visoki položaj u ratnom zrakoplovstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata te saudijskim ministrom obrane Mohammedom bin Salmanom. Društvo je, u pauzama sastanaka, odgledalo i kako Lewis Hamilton sigurno korača prema tituli svjetskog prvaka.

– Još nije gotovo, ostale su mi utrke u SAD-u, Meksiku, Brazilu i Abu Dhabiju, ali vjerujem da sam na korak – kaže Hamilton, koji ima 66 bodova prednosti pred drugoplasirnim Sebastianom Vettelom (Ferrari), a koji je u poretku pretekao Nicu Rosberga (Mercedes) jer ovaj zbog kvara odustao. Samo Michael Schumacher (91) i Alain Prost (51) imaju više pobjeda od Hamiltona (42). Mercedesu je Britanac u Sočiju donio 21. pobjedu, isto koliko i prijašnjoj momčadi McLarenu. Kao pobjednik, dobio je rusku kapu, a predao mu je upravo Putin:

– Sad želim i meksički sombrero.

Najzanimljiviji je bio kraj utrke kada se Kimi Räikkönen (Ferrari) zabio u sunarodnjaka Valtterija Bottasa (Williams), a profitirao Sergio Perez (Force India) koji se dovezao do trećeg mjesta.

– Pustite me na miru, znam što radim - govorio je Kimi momčadi, ali onda i napravio sudar. Vjerojatno to nije bilo ono što je želio... Društvo seli u SAD, gdje za dva tjedna nastavljaju prvenstvo. Samo bi čudo bilo da Hamilton ne uspije u naumu i uzme novu titulu.

>> Hamilton pobjednik VN Rusije, Rosberg odustao

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.