LIGA PRVAKA

Bayern samo do minimalne pobjede protiv Benfice, u Lisabonu će biti napeto

Foto: Reuters/PIXSELL
Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
Bayern
05.04.2016.
u 22:40
Završilo je 1:0, a gol je pao već u drugoj minuti, kad se činilo da će uslijediti rezultatska katastrofa za Benficu
Pogledaj originalni članak

Bayern na putu do polufinala Lige prvaka mora preko Benfice, a trener bavarske momčadi Pep Guardiola bio je potpuno u pravu kad je rekao da to neće biti lako jer u prvom su susretu njegovi igrači uspjeli zabiti samo jedan gol i slaviti minimalnim rezultatom. Protiv momčadi koja je na posljednja tri gostovanja u Münchenu primila 13 golova!

Ujedno ove su momčadi triput kuglice međusobno spajale na europskoj sceni, a svaki put prolazili su Bavarci. I onda odmah u drugoj minuti Arturo Vidal zabija za 1:0, normalno da se činilo kako će sve skupa biti samo odrađivanje posla. No prevarili su se oni koji su to mislili i Portugalci imaju više nego otvoren rezultat za uzvrat 13. travnja.

BAYERN - BENFICA 1:0 (Vidal 2')

Istina, domaćin je imao potpunu dominaciju, Benfica je bila stisnula na vlastitu polovicu, ali ispuhali su se domaći sredinom drugog dijela. Nakon toga pao je tempo igre, pravih prilika nije bilo sve do 36. minute kada je ponovno glavom zaprijetio Vidal, no ovog puta udarac nije bio precizan.

Foto: Reuters/PIXSELL

Najbolju priliku gosti su imali u posljednjim sekundama prvog dijela kada je sveprisutni Vidal u posljednji trenutak blokirao udarac Gaitana s otprilike 12 metara.

Nastavak utakmice ponudio je dominaciju Bavaraca, međutim prvu pravu priliku imali su gosti i to u 57. minuti kada je Jonas okrenuo Alabu i pucao, ali odlično je obranio Neuer. Već u sljedećem napadu pokušao je Müller, ali pokraj gola.

Novu veliku priliku Benfica je imala u 64. minuti kada je opet Jonas trebao donijeti izjednačenje, međutim ovog puta udarac mu je blokirao Javi Martinez. Možda će imati više sreće u Lisabonu, a Bayern itekako mora strepiti jer jasno da s druge strane nemaju "kantu za napucavanje" već ozbiljnu i moćnu momčad. Motivirati ih i pripremiti jest posao za Guardiolu. Ovo je već treći susret zaredom u kojem slave 1:0.

Također, zanimiljivo je spomenuti da su za vrijeme same utakmice navijači Bayerna bez prestanka protestirali protiv ideje o Superligi. U njoj bi itekako bilo mjesta za bogatog njemačkog prvaka, ali navijači ipak gledaju "malo" dalje od samog financijskog dijela priče i nekakve predstave...

Und noch mehr Kritik der Fans #fcbayern #rummenigge #dfl pic.twitter.com/Id0aFzzswE

>> Suarez donio preokret Barceloni protiv Atletica koji je bez isključenog Torresa

>> Kad god Bayern izbaci Benficu, stiže do europskog finala

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar germanikus
germanikus
22:47 05.04.2016.

Bayern je kao česti imao Dusel izvukavši Benficu!Malo kvalitetnija momčad večeras bi Bayern bila sredila!