LIGA PRVAKA Talijanski mediji prozvali Milan kraljem

Liga prvaka: Engleski je rat već počeo

Foto: import
Liga prvaka: Engleski je rat već počeo
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ante Buškulić
13.04.2007.
u 10:36
Pogledaj originalni članak

Za Liverpool sve je već viđeno. Opet Chelsea u polufinalu, možda i Milan u finalu. I atenska noć jednako luda kao što je bila ona carigradska 2005., nadaju se navijači Redsa.

No, Chelsea kuje drugačije planove, Jose Mourinho i dalje je u sedlu i još ga muči to ispadanje prije dvije godine pogotkom koji je opisao kao "jedini koji je postigla publika". A nogometni rat u Engleskoj već je počeo.

Ne ostaje u Engleskoj
- Ne radujem se novom sudaru s Chelseom i Mourinhom. Bili smo dobri prijatelji dok ih nismo počeli pobjeđivati. On je u dobrim odnosima samo s trenerima koje pobjeđuje - rekao je Rafael Benitez.

A Portugalcu su nakon ulaska u polufinale opet porasla krila.
- Imam ugovor do 2010. i želim nastaviti povijesni rad u Chelsei.
Nemoguće je voditi bolju skupinu ljudi i imati bolji odnos s navijačima nego što ga imam ovdje - govorio je Mourinho.

No, u toj idili ipak postoji i jedno "ali"...
- I ako odem zbog nekih drugih razloga, neću ostati u Engleskoj. Volim engleski nogomet, opet ću voditi neki klub ovdje, ali ne odmah, bilo bi neprirodno - rekao je, dodavši da ne želi komentirati svoj odnos s vlasnikom kluba Romanom Abramovičem.

Nitko kao Manchester
- Ja radim s igračima, mi dobivamo i gubimo utakmice, ne želim govoriti o Abramoviču. I ne želim da se moje ime povezuje s Realom ili bilo kojim drugim klubom, jer želim voditi Chelseu.

Drugi polufinalni par čine Milan i Manchester. Nakon pobjede u Münchenu (2:0), talijanski su mediji hvalili crveno-crne. "Samo ti, Milan!", piše Tuttosport, Corriere dello Sport naziva Milan kraljem Europe, a Gazzeta dello Sport ponudila je naslov, "Leti, Milan, leti".

No, većina priznaje da trenutačno na svijetu nema momčadi koja igra blistavo kao Manchester United.

Pogledajte na vecernji.hr