U utorak i srijedu igraju se polufinalni uzvrati

Liga prvaka: Gubljenje naslova dobar je znak

Foto: import
Liga prvaka: Gubljenje naslova dobar je znak
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ante Buškulić
30.04.2007.
u 00:05
Pogledaj originalni članak

Prije gotovo točno dvije godine, 3. svibnja 2005., kultni stihovi "Youll never walk alone" i pogodak "koji je postigla publika" ispratili su Liverpool u finale Lige prvaka. Dvije godine Jose Mourinho nosi taj križ, a Rafael Benitez s pravom mu se smije u lice. Sudari u skupini prošle sezone zapravo nisu ponudili ništa. Ni osvetu ni potvrdu Benitezove nadmoći. Niti ijedan pogodak. No, 1. svibnja 2007., pred opet ispunjenim Anfieldom, odgovor će stići.

Bolton kao sudbina
Jose Mourinho ionako je cijelu sezonu usredotočen na Ligu prvaka, a nakon što mu je u subotu Manchester u prvenstvu odmakao pet bodova, još i više.

- Prvenstvo nije odlučeno sve dok postoje matematički izgledi. No, United je jako blizu jer više nema pritiska. Može i izgubiti kod nas i opet biti prvak - govorio je Chelsein strateg i okrenuo se utorku:

- Tužan sam i u takvim je trenucima dobro da igramo veliku utakmicu u utorak jer nemamo vremena tugovati.
Dodatno je zabrinut zbog izostanka ozlijeđenih Ballacka i Carvalha.

- Bez Carvalha smo izgubili u prvenstvu na Anfieldu, sad opet idemo tamo bez našeg najboljeg obrambenog igrača. No, tada sam morao tamo staviti Ferreiru, sad imam bolje opcije - dodao je Mourinho, koji će vjerojatno to mjesto povjeriti Boulahrouzu.

Portugalac je povukao još jednu usporedbu:

- Kad smo prije dvije godine izgubili u polufinalu, dva dana prije proslavili smo naslov prvaka pobjedom nad Boltonom. Sad smo remijem s Boltonom izgubili dva ključna boda u borbi za naslov, pa se možda sreća okrene u Ligi prvaka!

Vraća se Essien
Da, čak se i Mourinho, koji je inače čvrsto na zemlji, počeo hvatati za prst sudbine, sreće i više sile. Jer zna da će bez velikog Uefina srebrnog pehara u svibnju otići na posljednji razgovor s Abramovičem.

No, Drogba i Cole dali su mu zalog za optimizam prošli tjedan. S 1:0 priča će na Anfieldu biti sasvim drugačija nego prije dvije godine, kada se u uzvrat ušlo s 0:0.

- Vraća se Essien, što će biti velik dobitak za Chelseu, koja može čuvati rezultat i u takvoj je igri jako opasna u protunapadima koje predvodi Drogba - analizirao je bivši engleski izbornik Graham Taylor.

I većina će se stručnjaka složiti s time da je Chelsea ovaj put favorit. Redsi su pokazali jako malo.
- Ne vjerujem Mourinhu, slično je govorio i prošli tjedan uoči susreta. Zato ću pričekati zapisnik utakmice da vidim tko igra - rekao je Rafael Benitez na pitanje o ozljedama Carvalha i Ballacka.

On je svoje udarne igle Gerrarda, Carraghera, Riisea, Aggera, Kuijta... odmarao u subotu i nada se da će zaskočiti Mourinhove trupe na svježinu. I svojim navijačima priuštiti još jedan nezaboravan izlet na europski jug. Kao prije dvije godine.

Pogledajte na vecernji.hr