VRBA UGOSTIO UEFU Direktor Dinama kaže kako se upozorenja trebaju ozbiljno shvatiti

“Ligu prvaka ovdje nećemo gledati!”

09.06.2009.
u 19:54
Pogledaj originalni članak

Opet je u opasnosti odigravanje Uefinih utakmica u Zagrebu! Prijetnju iz Nyona prenio je Dinamov direktor Damir Vrbanović koji je, zajedno s predstavnikom Grada Boškom Lozicom, ugostio Uefinu inspekciju.

– Na žalost, imamo nesreću da nam treću godinu zaredom dolaze isti ljudi, Gruzijac i Nizozemac. Dosad smo ih uspjeli uvjeriti da radovi na stadionu samo što nisu počeli, no ovaj put doista su s gnušanjem komentirali stanje maksimirskog objekta. Imali su mnogo primjedaba, najviše na rasvjetu koja je ispod svih standarda. Zaprijetili su: “Ovdje Ligu prvaka nećemo gledati!” Mi smo im obećali da ćemo do sljedeće inspekcije u kolovozu popraviti reflektore, zamijeniti pokidane sjedalice, urediti sanitarije.... Uvjeren sam da ćemo opet dobiti dozvolu za igranje europskih utakmica, ali ova upozorenja treba najozbiljnije shvatiti – kazao je Vrbanović.

Hoćete li biti na sjednici Skupštine Udruge Prve HNL?

– Da, na njoj očekujemo izvješće o prihodima od emisije “Volim nogomet”. Želimo čiste i transparentne račune.

Podržat ćete taj projekt i za sljedeću sezonu?

– Emisija je vrijedna pozornosti, pridonijela je popularizaciji nogometa, bila je sjajna i za televiziju, a za klubove – poražavajuća. Podržali bismo taj projekt uz njegove modifikacije – zaključio je Vrbanović koji podupire kandidature Mile Dumančića i Roberta Markulina za novoga predsjednika Udruge prvoligaša.

Pogledajte na vecernji.hr