Francuska:

Lille svladao Lyon minimalnim rezultatom

Foto: reuters
Lille svladao Lyon minimalnim rezultatom
27.02.2022.
u 23:30
Gosti su poveli pogotkom Dmitrija Payeta koji je u 28. minuti realizirao kazneni udarac. Sve do 90. minute Marseille je imao tri boda u džepu, ali je tada Tunižanin Younn Touzghar izjednačio i donio bod svojoj momčadi
Pogledaj originalni članak

U posljednjoj utakmici 26. kola francuskog prvenstva nogometaši Lillea su sa 1-0 (1-0) pobijedili gostujući u Lyonu te tako zaključili ovaj vikend u kojem su gostujuće momčadi izborile pet pobjeda i izvukle tri remija.  Utakmica je odlučena u 35. minuti, kad je Šveđanin Gabriel Gudmundsson pogodio mrežu.

Lyon je u 86. minuti došao do izjednačujućeg pogotka, kad je Paqueta iskoristio loše ispucavanje vratara Lillea Jardima. Sudac Clement Turpin je inicijalno priznao pogodak, ali je nakon komunikacije s VAR sobom i pregledavanja snimke, promijenio svoju odluku te dosudio slobodan udarac za Lille zbog prekršaja na vrataru.

Hrvatski reprezentativni vratar Ivo Grbić ostao je u statusu pričuve, a Domagoj Bradarić je ušao u prvoj minuti sučevog dodatka.

Lille je pobjedom skočio na osmo mjesto sa 39 bodova. Lyon je sa 38 bodova na 10. poziciji. 

Nogometaši Marseillea ispustili su pobjedu na gostovanju kod Troyesa koji je izjednačio u 90. minuti na 1-1 i tako osvojio važan bod u borbi za opstanak u elitnom razredu francuskog klupskog nogometa.

Gosti su poveli pogotkom Dmitrija Payeta koji je u 28. minuti realizirao kazneni udarac. Sve do 90. minute Marseille je imao tri boda u džepu, ali je tada Tunižanin Younn Touzghar izjednačio i donio bod svojoj momčadi.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za Marseille.

Nogometaši Lorienta pobjegli su s dna ljesvice francuskog prvenstva pobjedom 1-0 na gostovanju u Brestu. Malijac Ibrahima Kone je u igru ušao u 70. minuti, a tri minute poslije postigao pogodak vrijedan tri boda.

Tako je Lorient u neizvjesnoj borbi za opstanak sa 24 boda skočio sa 20. mjesta na 16. poziciju ostavivši iza sebe Troyes (22), Metz (22), Saint-Etienne (22), Bordeaux (22).

Gostujuću pobjedu ostvario je i Lens koji je sa 2-1 slavio kod Angersa. Domaći su poveli u 49. minuti pogotkom Fulginija. Gosti su do izjednačenja došli autogolom Mendyja u 73. minuti, a u 76. minuti je Clauss postavio konačnih 2-1.

Lens je sa 40 bodova skočio na šesto mjesto, a Angers je sa 29 bodova na 14. poziciji.

U prvoj nedjeljnoj utakmici također su slavili gosti. Reims je pobijedio Monaco u Monte Carlu, iako je domaća momčad povela u 55. minuti pogotkom Ben Yaddera. Reims je izjednačio u 84. minuti autogolom Vollanda, a u sučevom dodatku pobjednički gol za goste postigao je Mbuku. Monaco je pao na 8. mjesto sa 38 bodova, a Reims je na 13. poziciji sa 31 bodom.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.