OBLJETNICA

Lionel Messi počeo je pisati povijest Argentine prije deset godina

Foto: Reuters/PIXSELL
Lionel Messi počeo je pisati povijest Argentine prije deset godina
17.08.2015.
u 17:06
Zanimljivo, Messi je baš kao i Diego Armando Maradona 1977. godine reprezentativni debi upisao protiv Mađarske.
Pogledaj originalni članak

Lionel Messi debitirao je za Argentinu 17. kolovoza 2005. godine. U 63. minuti zamijenio je Lisandra Lopeza, na travnjak utrčao s brojem 18 - sukladno njegovim godinama. Mladi je igrač svima želio dokazati svoj talent, Messijev se debi održao samo nekoliko mjeseci nakon što je Argentinu odveo do naslova Svjetskog prvaka do 20 godina u Nizozemskoj. Lisandro Lopez poljubio ga je pri izlasku s terena, Lucas Bernardi odmah potapšao po leđima.

Zanimljivo, Messi je baš kao i Diego Armando Maradona 1977. godine reprezentativni debi upisao protiv Mađarske. Nogometnoj zvijezdi današnjice prvi je prigodu dao Jose Pekerman, jedan od najzaslužnijih ljudi što je Messi dao prednost Argentini u odnosu na Španjolsku. Argentina je Mađarsku svladala 2:1, pogotke su zabiljali Maxi Rodriguez i Gabriel Heinze.

Lionel Messi u tom je ogledu zaigrao na desnoj strani, prvu loptu dobio od Lionela Scalonija, prvo dodavanje odigrao desnom nogom. Prvi okomiti prodor imao je nakon dodavanja Lucasa Bernardija, prvi put kombinirao s Andresom D'Alessandrom. Sve protiv selekcije koju je vodio Lothar Matthaus. Na tribinama stadiona Ferenc Puskas skupilo se 12 tisuća gledatelja, a nitko od nazočnih tada nije mogao znati da su svjedočili nogometnoj povijesti. Nitko nije mogao znati što će se tada dogoditi...

Lionel Messi našao se u središnjici terena, krenuo u svoj prodor. I odjednom bio zaustavljen od tada nepoznatog braniča Ujpesta - Vilmosa Vanczaka. Omaleni Argentinac naglo je zastao, napravio trzaj rukom, a Vanczak pao na tlo. Kao da ga je pogodio snajper. Messiju ništa nije bilo jasno, on ga je tek rukom odgurnuo po prsima...

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Jedini igrač na svijetu koji me nije morao slušati bio je Messi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
03:37 18.08.2015.

Za razliku od Maradone koji je zbog toga što je napravio sa Argentinom vjerojatno najveći ikada, ovaj je sa Argentinom vječito drugi. I ostat će kao takav zapamćen u povijesti. Kao drugi najbolji nogometaš kojeg je Argentina imala.