ENGLESKI MEDIJI

Livakovića su pratili na Poljudu. Europski velikan završava posao karijere za hrvatsku 'jedinicu'?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Livakovića su pratili na Poljudu. Europski velikan završava posao karijere za hrvatsku 'jedinicu'?
02.05.2023.
u 10:32
Vatrena 'jedinica' po kuloarima se ozbiljno spominje kao novo pojačanje otočkog giganta
Pogledaj originalni članak

Iza hrvatskog reprezentativnog vratara Dominika Livakovića je Svjetsko prvenstvo iz snova, što nikada ne završi bez transfera karijere, bar kada je nogomet u pitanju. Za očekivati je da će se to dogoditi i ovog puta pošto se za hrvatsku hobotnicu zanima nekoliko uglednih klubova uključujući Manchester United i Villarreal. 

Hrvat je na golu vatrenih radio čuda tokom boravka u Kataru, a za vrijeme ceremonije mediji su se razbacivali svotama od po 20-30 milijuna eura. No, kada se situacija malo primirila i realno sagledala, Livaković je ostao vjeran Dinamu i odlučio je završiti sezonu na Maksimiru pa onda na ljeto napraviti transfer karijere koji je vrlo izgledan. 

Livaković je u najboljim golmanskim godinama i svjestan je da je vrijeme za transfer karijere, a takav će po svemu sudeći imati ubrzo jer ga želi engleski velikan Manchester United.  Engleski mediji intenzivno pišu u zadnje vrijeme da se skauti ovog velikana nalaze na velikom broju utakmica u Hrvatskoj, a posljednju su gledali na Poljudu u velikom derbiju hrvatskog nogometa protiv Hajduka na Poljudu.

Predviđa se da će se iskusni vratar od sljedeće sezone boriti s Davidom De Geom za Unitedovu 'jedinicu', s obzirom da Španjolac više neće biti toliko nedodirljiv na golu. De Gea će produžiti ugovor sa crvenim vragovima, ali će dobiti i konkurenciju kao jasan pokazatelj da će u bilo kojem dijelu sezone biti u realnoj opasnosti da od mlađeg i 'gladnijeg' golmana izgubi bitku u kojoj je godinama neprikosnoven.

Velikan sa Old Trafforda neće imati poteškoća da isplati 10 milijuna eura koliko iznosi otkupna klauzula Livakovića u redovima Dinama.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar comandante
comandante
11:29 02.05.2023.

znači...još uvijek ga prate i još uvijek se velikani otimaju....ajde dobro, zaslužio je