PRITISAK NA BLUESIMA

Liverpool pregazio Chelsea koji sada mora pobijediti Bayern

Foto: Reuters/Pixsell
Liverpool pregazio Chelsea koji sada mora pobijediti Bayern
08.05.2012.
u 22:55
Jedini način da Chelsea igra Ligu prvaka sljedeće sezone je da u finalu u Münchenu pobjedi Bayern
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Liverpoola iznenadili su u 37. kolu engleskog prvenstva i ''potopili'' Chelsea na Anfieldu sa 4:1! U utakmici bez osobitog značaja za redse, raspoloženo je bilo puno igrača pa je već u 28. minuti bilo 3:0. Vlastitu mrežu prvo je načeo Essien u 19. minuti autogolom, šest minuta kasnije strijelac je Henderson, a u 28. na asistenciju Carrolla Chelseajevu mrežu tresao je Agger. Pet minuta nakon početka drugog dijela Ramires je smanjio na 3:1 da bi Shelvey u 61. postavio konačnih 4:1.

Ovaj poraz pogurnuo je bluese na peto mjesto i poljuljao im ambicije jer ukoliko 19. svibnja ne pobjede Bayern u finalu Lige prvaka, sljedeće sezone neće se natjecati među europskom elitom! Upravo ta utakmica nagnala je trenera Roberta di Mattea da na travnjak pošalje prilično okrnjen sastav, a odlučio se za sljedeće igrače: Turnbull - Ferreira, Ivanović, Terry, Bertrand - Essien, Romeu, Malouda - Ramires, Torres, Sturridge.

Kenny Dalglish odlučio se za sastav: Reina - Agger, Škrtel, Carragher, Johnson - Rodriguez, Shelvey, Henderson, Downing - Suarez, Carroll.

Inače, utakmicu je obilježio i velik broj žutih kartona pa su ga dobili od domaćina strijelci Agger i Henderson dok su među bluesima požutjeli Terry, Ferreira, Essien i Ivanović.

Poredak: 1. Manchester City 86, 2. Manchester United 86, 3. Arsenal 67, 4. Tottenham 66, 5. Newcastle 65, 6. Chelsea 61, 7. Everton 53, 8. Liverpool 52...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.