roland garros

Ljubičić: Ni sam ne znam otkud mi onakav ples (video)

Foto: Reuters
Ljubičić: Ni sam ne znam otkud mi onakav ples (video)
29.05.2010.
u 09:17
- Ne znam stvarno otkud mi je to došlo, nikad u karijeri nisam napravio tako nešto - kazao je Ljubo nakon što je odigrao fanatstičan poen protiv Fisha.
Pogledaj originalni članak

Kakav dan hrvatskog tenisa u Roland Garrosu! Hrvatski maratonci idu dalje. Ivan Ljubičić i Marin Čilić odigrali su najdulje mečeve dana i stigli korak do drugog pariškog tjedna. Ivan Ljubičić (31) ostaje najstariji sudionik muškog dijela ždrijeba, u nastavku dana ranijne prekinutog dvoboja dvoboja s neugodnim Amerikancem Mardyjem Fishom, Ljubo je pronašao put do 3. kola, nakon ukupno 4 sata i 37 minuta igre - 6:2, 6:7(8), 4:6, 6:2, 10:8.

Bio je to meč u kojem je Ivan gubio 2:0 u petom setu, kod 4:5 i 15:30 bio dva poena od poraza, meč koji će ostati upamćen po njegovom trrbušnom plesu na terenu nakon fantastičnog trećeg poena kada je iza leđa odigrao poen i prošao Fisha na mreži.

- Ne znam stvarno otkud mi je to došlo, nikad u karijeri nisam napravio tako nešto. Odigrao sam velik poen koji mi je donio tri meč-lopte i htio sam zbog toga podijeliti sreću sa svim navijačima - govorio je nakon meča Ljubo.
I nastavio:

- Znao sam koliko će ovaj meč biti težak, bio mi je cilj dati sve od sebe na terenu, odigrati koliko mogu i biti zadovoljan svojom igrom pa makar me ona dovela i do poraza. Treba imati na umu da ipak nisam igrao četiri tjedna i da moja očekivanja od turnira nisu bila velika. Nisam niti u jednom trenutku gubio glavu, pa i kad sam gubio tih 2:0 u petom setu. Jednostavno sam uporno igrao svoju igru. U zadnjem poenu 17. grma petog seta, kada sam napravio break, počeli su me hvatati grčevi u nozi. Znao sam da moram brzo završiti meč. On je također bio umoran i nije vidio da imam zdravstvenih problema - rekao je Ljubo koji danas u trećem kolu igra protiv Brazilca Tomaza Belluccija.

- Znam da ove sezone igra odlično, da je osvojio i jedan turnir i da se radi o igraču koji dolazi. Umoran jesam, no do meča ću se oporaviti i probati
dohvatiti drugi tjedan turnira što bi za mene nakon svega bio fantastičan rezultat - zaključuje Ljubičić.

Marin Čilić izborio je jučer osminu finala čime je ponovio lanjski rezultat . Argentinac Leonardo Mayer odveo je Međugorčanina do petog seta, no do iznenađenja nije mogao. Priča je završila nakon 4 sata i 11 minuta igre - 6:4, 3:6, 7:5, 6:7(5), 6:4.

- Dečko me iznenadio, odigrao je odličan meč, ne igra stilom tipičnim za Argentince, prilično je napadački orijentiran.

- Imao sam uspona i padova u meču, no najbitnije je da sam cijelo vrijeme bio mentalno u meču - reći će Marin kojeg ždrijeb sutra u sudaru za četvrtfinale vodi na lanjskog finalista, Šveđanina Robina Soderlinga.

- On u Parizu uvijek igra odlično, agresivno. Pobijedit će onaj tko nametne svoju igru. On je favorit, ja nemam pritiska, no to ništa ne mijenja u mom pristupu. Nisam se umorio protiv mayera, bit ću 100 posto spreman za Sodelringa - najavljuje Marin.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.