INDIAN WELLS

Ljubičić osvojio, Goran u polufinalu, što može Čilić?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ljubičić osvojio, Goran u polufinalu, što može Čilić?
06.03.2014.
u 10:25
– Pauza mi je dobro došla, a mislim da s ovom formom mogu očekivati dobar rezultat. Jako sam motiviran iako će u Indian Wellsu nastupiti svi najbolji igrači svijeta – poručuje Čilić.
Pogledaj originalni članak

Počeo je superbogati teniski turnir u Indian Wellsu, kojega mnogi zbog bogatih nagrada i zajedničkog nastupa i igrača i igračica zovu “petim Grand Slamom”. U ženskom dijelu naše jedine dvije predstavnice su Ajla Tomljanović i Donna Vekić. Ajla se u prvom kolu sastaje sa Španjolkom Dominguez, 70. igračicom svijeta, dok Donna čeka australsku kvalifikanticu Rogowsku.

Dodig i Čilić slobodni

Tenisači počinju u četvrtak, a naši predstavnici Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović mogu biti zadovoljni ždrijebom. Otkazivanje Davida Ferrera omogućilo je Marinu da se uvrsti među prva 24 nositelja i time u prvim kolima izbjegne najbolju osmoricu. Čilić je (kao i Dodig) u prvom kolu slobodan, u drugom ide na boljeg iz dvoboja između Carrena Buste i kvalifikanta, a u trećem bi mu suparnik mogao biti Robredo. Tek u osmini finala mogao bi se sučeliti s drugim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem (dvostrukim pobjednikom), ako Srbin prije toga izbaci Dodiga s kojim bi se mogao naći u trećem kolu. Karlović se u prvom kolu sastaje s Rusom Bogomolovom. Naslov brani Rafael Nadal koji je i prvi nositelj.

Igra 47 od 50 najboljih

Pravo je pitanje može li Marin nastaviti odličan ovogodišnji niz (18-4). Spremao se s Goranom Ivaniševićem u Los Angelesu i pun je samopouzdanja:

– Pauza mi je dobro došla, a mislim da s ovom formom mogu očekivati dobar rezultat. Jako sam motiviran iako će u Indian Wellsu nastupiti svi najbolji igrači svijeta. No imao sam najbolju moguću pripremu, prije toga sam dokazao da mogu dva tjedna u nizu igrati na visokoj razini i ovaj je turnir za mene ogroman izazov – poručuje Čilić.

Konkurencija je doista jaka, nastupit će 47 od najboljih 50 igrača na svijetu, pobjedniku i pobjednici pripast će po milijun američkih dolara. To je sve toliko primamljivo da će i Martina Hingis nastupiti u paru (sa Sabine Lisicki). Četvorica bivših pobjednika – Becker, Edberg, Ljubičić i Chang – dolaze ove godine kao treneri. Ivanišević je 1996. igrao polufinale.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.