Roland Garros

Ljubičić u društvu Veića u 2. kolu, Šarapova bolja od Lučić

Ljubičić u društvu Veića u 2. kolu, Šarapova bolja od Lučić
24.05.2011.
u 13:26
Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić pobijedio je u 1. kolu Grand Slam turnira Roland Garrosa Indijca Somdeva Devvarmana sa 6:4, 6:3, 6:4. Ruskinja Maria Šarapova bila je bolja od Mirjane Lučić sa 6:3, 6:0
Pogledaj originalni članak

Ivan Ljubičić pridružio se Antoniju Veiću u drugom kolu teniskog Roland Garrosa. Iako je loše započeo dvoboj s Indijcem Somdevom Devvarmanom, 66. tenisačem svijeta, Ljubo je bez izgubljenog seta, sa 6:4, 6:3, 6:4, i nakon dva sata i dvije minute igre, apsolvirao suparnika u prvom kolu.

Teškoće u prvom setu odnosile su se na prvi gem, u kojem je Ivan morao spašavati dvije prilike za break, te na treći, u kojem je izgubio servis. Ipak, naš je tenisač zaostatak od 2:4 preokrenuo u osvojeni set sa 6:4.

U preostala dva seta Ljubičić je rutinski obavio posao, oduzevši suparniku servis u osmoj igri drugog seta (bez izgubljenog poena) te u prvoj igri trećeg seta.

Ljubičićev suparnik u drugom kolu bit će pobjednik dvoboja između Amerikanca Querreya i Nijemca Kohlschreibera.

Mirjana Lučić nije imala sreće sa ždrijebom Roland Garrosa. Već u prvom kolu naletjela je na Ruskinju Mariju Šarapovu, danas osmu, ali nekad i najbolju tenisačicu svijeta. Mikica se dobro držala na početku dvoboja, parirala je Ruskinji do 3:3 u prvom setu, ali potom joj je Šarapova prvi put oduzela servis i do kraja meča dobila sve ostale gemove, pobijedivši je sa 6:3, 6:0.

U drugom setu naša trenutačno najbolje rangirana tenisačica osvojila je samo četiri poena (u prvom setu 20), što najbolje govori o odnosu snaga nakon početne ravnopravnosti dviju plavokosih tenisačica.

Rezultati 1. kola - tenisači:

Murray (4, VBr) - Prodon (Fra) 6:4, 6:1, 6:3, Dolgopolov (21, Ukr) - Schüttler (Njem) (6:3, 6:3, 6:1); tenisačice: Larsson (Šve) - Ivanović (20, Srb) 7:6 (3), 0:6, 6:2, Li (6, Kin) - Zahlavova-Strycova (Češ) (6:3, 6:7 (6), 6:3.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.