Australian Open

Miloš Raonić ima priliku ući u povijest

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Miloš Raonić ima priliku ući u povijest
26.01.2016.
u 11:10
Iako, s obzirom na to da je Berdychov menadžer, o Čehu Ljubičić gotovo sve zna. Inače, Ivan je menadžer još jednog igrača na ATP touru, talijanskog tenisača Andreasa Seppija.
Pogledaj originalni članak

Ljubičić i Federer odnedavno surađuju, ali unatoč tome prekjučer su bili na suprotnim stranama, na meču Wawrinke i Raonića Hrvat je navijao za Raonića, kojeg je donedavno trenirao, dok je Roger navijao za svog sunarodnjaka Wawrinku.

Nakon dramatičnih pet setova slavio je Raonić te tako postao prvi Kanađanin u povijesti koji je igrao četvrtfinale na sva četiri Grand Slama.

Kinezi slave

– Posljednjih 10 dana bio sam bolestan, a u takvoj formi top igrača poput Raonića nemoguće je pobijediti – rekao je Wawrinka o Kanađaninu.

A Raonić u Melbourneu ima šansu otići i korak dalje, postati prvi tenisač rođen u 90-ima koji je izborio finale nekog Grand Slama. No, za to će trebati proći još dvije prepreke – prvo u četvrtfinalu mora pobijediti Monfilsa, a potom u polufinalu pobjednika dvoboja Murray – Ferrer.

Dok Kanađani slave Raonića, Kinezi slave svoju Zhang Shuai, koja je postala prva kvalifikantica nakon 26 godina koja je ušla u četvrtfinale Australian Opena. Inače, Zhang je trenutačno 445. tenisačica svijeta, a u prethodnih 10 nastupa na Grand Slamovima uvijek je gubila u prvom kolu.

Namješten meč na Australin Openu?

Na ovogodišnjem Australian Openu igra se sjajan tenis, ali nažalost nastavljaju se i optužbe zbog namještanja u tenisu. Ovaj put pod sumnjom je meč na ovogodišnjem Australian Openu u konkurenciji mješovitih parova. U prvom kolu češko-poljska kombinacija Andrea Hlavačkova i Lukasz Kubot svladala je španjolski par Laru Arruabarrenu i Davida Marrera sa 6:0, 6:3, a prije početka susreta jedna velika kladioničarska kuća suspendirala je oklade na taj par zbog velikih iznosa novca koji su se uplaćivali upravo na Čehinju i Poljaka koji su na kraju i pobijedili s nevjerojatnom lakoćom. Prvi set trajao je samo 20 minuta.

Istražitelji odjela koji čuva integritet tenisa (TIU) ispitali su sudionike meča, a David Marrera svoju lošu izvedbu opravdao je ozljedom koljena. Na pitanje istražitelja zašto onda nije predao, nije dao odgovor...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
11:30 26.01.2016.

Allllooooooo VL Portal... Srbija is calling ☎️‼️‼️‼️ Pametnome dosta‼️‼️‼️

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
11:32 26.01.2016.

Imali nešto o tenisacima sa Malediva, Sj. Koreje ili iz Eritrea-e???

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
11:28 26.01.2016.

Jugoslavijooooo Jugoslavijooooo... Odo u kupatilo- povraca mi se‼️‼️‼️‼️‼️‼️