Hajdukov odgovor:

'Hoćemo utakmicu s Italijom! A za ovo što je Dinamo napravio kod nas bi netko dobio otkaz!'

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
'Hoćemo utakmicu s Italijom! A za ovo što je Dinamo napravio kod nas bi netko dobio otkaz!'
02.04.2015.
u 12:56
Šala sa Sušićem najbolje pokazuje da današnji vladari našeg nogometa žele kaos, podjele i neprijateljstva
Pogledaj originalni članak

Godinama ga pratimo, teško se sjetiti nekog istupa Zdravka Mamića a da nije spominjao Hajduk, očito mu je poput kamenčića u cipeli koji neugodno žulja. Možda se bijelih ne sjeti jedino kada jadikuje zbog europskih ispadanja ili kada, uz pjesmu, kida majice sa sebe i slavi Dinamove plasmane u europske skupine. Sada se opet našao pozvanim govoriti o Hajduku...

Kune se djecom da su mu svi iz grada podno Marjana, uključujući gradske vlasti, ljude iz Hajduka pa i novinare, kazali kako nema teorije da se utakmica s Italijom igra u Splitu, ali da to ne smiju javno reći.

Iz HNS-a tek podsmijeh

– Nikada nam nitko iz HNS-a nije ponudio igranje bilo kakve utakmice reprezentacije u Splitu. A na naše inzistiranje da se Splitu dodijeli domaćinstvo, jedini odgovor iz HNS-a bio je podsmijeh. I sada Mamić javno iznosi neistinu, pritom se teatralno kune na svoju djecu, što samo po sebi sve govori o razini priče. Dakle, s Hajdukom nitko nikada nije razgovarao o organizaciji utakmice, isključujem i mogućnost da ja to ne znam, jer o tome je HNS mogao razgovarati samo s predsjednikom Brbićem ili s Nadzornim odborom – rekao je član Hajdukova Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković.

Nije se želio zaustaviti na tome.

– Stvar je vrlo jednostavna, ako nam HNS želi dati organizaciju utakmice s Italijom, mi smo spremni za to, mi hoćemo tu utakmicu – kaže Pavasović.

Cijelu priču o toj utakmici, sasvim nesvjesno, pokrenuo je kapetan reprezentacije Darijo Srna koji je, ne znajući da je HNS odlučio da se s Italijom igra u Zagrebu, predložio da se utakmica igra u Poljudu. Međutim, Torcida je Srnu vrlo grubo prozvala rekavši mu da ime Hajduka ne uzima u usta.

– U zadnje tri godine Darijo Srna pokušavao je na mnogo načina pomoći Hajduku, da je poduzimao mnoge inicijative i trudio se, unutar svojih mogućnosti, da bude od pomoći u mnogim kriznim situacijama – kazao je Pavasović i o neodržanim razgovorima između Hajduka i HNS-a dodao:

Neozbiljna razina

Nema opstrukcije, Hajduk je spreman sutra ujutro doći na razgovor.

Dakle, razgovori da, ali nikome, pa ni HNS-u, nećemo dopustiti da uvjetuje tko smije, a tko ne smije zastupati Hajduk.

Priča o odnosima Dinama i Hajduka može se gledati i kroz prizmu neslane šale u povodu 1. travnja. Na službenim Dinamovim stranicama pokrenuta je akcija "Kupimo Sušića, koliko golova, toliko eura".

– Kad bi nekome u Hajduku samo palo na pamet takvo što napraviti na našoj službenoj stranici u odnosu na bilo koji nogometni klub, a pogotovo u odnosu na Dinamo, čiju tradiciju i povijest iznimno cijenim, iste bi sekunde dobio otkaz ugovora o radu i bio istjeran iz kluba. To je neozbiljan i neodgovoran nivo koji zapravo na najbolji način pokazuje što žele sadašnji vladari hrvatskog nogometa, a to su kaos, podjele i neprijateljstva – zaključio je Pavasović.

>> Prvotravanjski gaf: Dinamo će ovakvim potezima do kraja izgubiti dostojanstvo...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 90

PR
prečkokontinent
13:38 02.04.2015.

"Godinama ga pratimo, teško se sjetiti nekog istupa Zdravka Mamića a da nije spominjao Hajduk, očito mu je poput kamenčića u cipeli koji neugodno žulja." E Ozrene, Ozrene... Čime to Hajduk žulja u Mamićevoj cipeli? Pa deset godina ne može niti prismrditi Dinamu. Stotine bodova je iza njega. Ovo je klasična zamjena teza: Samo Dinamo može žuljati Hajduk u svim cipelama svih hajdukovih navijača!

SO
sonce
13:46 02.04.2015.

Mršiću daj još malo plaći.

CE
cenzura
13:58 02.04.2015.

Dok kad mislite kmečati???? Shvatite već jednom da ste od velikog Hajduka napravili mali, nevažan, provincijski klub koji ne može igrati ni protiv Dinamovih juniora. Klub van vodi ulica, skupina agresivnih napušenih spodoba koji napadaju sve i svakoga i nitko im se u Splitu ne suprostavlja. Brbić, Pavasović i Ramljakova tobože vode klub a samo gledaju na svoje ogromne ne zaslužene plaće a za Hajduk ih boli ona stvar. Hoće reprezentaciju u Splitu??!! Zbog čega?? Kako bi iz osveta HNS-u napravili nerede i izazvali prekid. Zar to treba??? Ne gospodo! Trebate pravu privatizaciju, da se zna tko je gazda i ko vodi klub a ulica može na tribine ali ne u upravu!