SVI NA BROJU U hotelu gdje su smješteni, mnogi su Hajdukovci sreli bivše suigrače

Ljupko gleda kako Miše miješa karte

05.02.2009.
u 19:41
Pogledaj originalni članak

Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija, Crna Gora, Švicarska, Poljska, Češka, Rumunjska, Bugarska, Rusija, Ukrajina, Kina, Južna Koreja... Iz svih tih zemalja sjatili su se klubovi u hotel Kremlin Palace. Hajduku i Slavenu Belupu društvo čine novosadska Vojvodina, banjalučki Borac, Budućnost i Zeta iz Crne Gore, Metalurg iz Skoplja, Levski iz Sofije, Rapid iz Bukurešta, Galati...

Hajduk gleda Bećiraja

Igrači iz više od 30 klubova borave u istom hotelu. Zanimljivih situacija ima koliko vam srce želi. Tako nije neobično vidjeti trenera Vojvodine Ljupka Petrovića kako gleda Antu Mišu dok karta.

- Meni to ne smeta, dapače, dobro je da se igrači druže i upoznaju - kaže Hajdukov trener Ante Miše.

Slično razmišljaju i u Slavenu Belupu. A igrači uživaju. Scena s velikog šanka puno kazuje. Na jednom mjestu Ivanov iz Levskog, Đalović iz Rapida, Jertec iz Hajduka i Šafarić iz Slavena.

- Što je, Riječani, okupili ste se! - netko im je dobacio. A njih četvorica su ugodno razgovarala.

- Prisjetili smo se dana iz Rijeke - objašnjava Šafarić. Stol-dva dalje od šanka druga skupina. Zajedno igrač švicarskog Wila, rumunjskog Galatija, poljskog Lublina i Slavena. Naravno, imaju puno toga zajedničkog. Stipe Matić, Frane Vitaić, Mate Lacić i Stipe Lapić još su kao juniori igrali zajedno ili jedan protiv drugog. Pa se našli u Turskoj, u Kremlinu.

- Ugodno je vidjeti naše ljude, razmijeniti iskustva - kaže nam “Poljak” Lacić.

Hajduku je posebno bila zanimljiva Budućnost. Prije dvije godine bijeli su momčad iz Podgorice izbacili iz Kupa Uefe, a sada im se sviđa Fatos Bećiraj. Pa ga sportski direktor Hajduka Iko Buljan može vidjeti uživo, popričati s kolegom iz Budućnosti Mojašom Radonjićem.

Na terenima je pravo ludilo. Jedni do drugih često treniraju Vojvodina, Budućnost i Hajduk, po travnjacima se praši od jutra do mraka. A kad padne noć - dolaze problemi. Kako dani odmiču, tim snažnim mladićima nedostaje života na koji su navikli u svojim sredinama. Naravno, to podrazumijeva i noćna druženja. Pripreme su u tijeku, energija se gomila, a isprazniti se ne može. Toga u Kremlinu nema, hotel je opasan visokim zidinama, nezvanke ne mogu unutra.

Prijateljice noći

Ipak, neki se snađu. Kao momci smješteni u sobi blizu naše. Oko 1 ujutro čulo se hihotanje. I još neki zvukovi, neprimjereni za novinski tekst. Glasovi su bili slavenski, poznata je priča, osobno se nismo uvjerili u nju, da se igrači klubova iz Ukrajine i Rusije dogovore i uplate aranžmane za prijateljice noći. Pa onda u gluho doba noći hotel proključa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr