ŽENSKI NOGOMET

Lojna: Nogomet je moj život, igram bolje od dečka

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Lojna: Nogomet je moj život, igram bolje od dečka
19.09.2014.
u 15:24
– Cilj nam je bio dobiti naše susjede, Slovenke. Rusija je ipak reprezentacija koja je na svim europskim i svjetskim prvenstvima - objasnila je izbornica Marija Margareta Damjanović.
Pogledaj originalni članak

Nakon posljednje kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kanadi 2015., putevi igračica hrvatske ženske nogometne reprezentacije rastali su se u Zagrebu. U Sigetu je Hrvatska je izgubila od Rusije (1:3). No cure su se složile da svjetsko prvenstvo nikad nije bilo bliže. U skupini su bile na kraju četvrte s osam bodova.

– Ne pamtim kada smo osvojile toliko bodova – kroza smijeh je rekla dobro raspoložena Izabela Lojna (22), vezna igračica koja je jedina zatresla mrežu Rusije.

– Cilj nam je bio dobiti naše susjede, Slovenke. Rusija je ipak reprezentacija koja je na svim europskim i svjetskim prvenstvima. Oni i njemačka reprezentacija imaju veće rostere i veća ulaganja u ženski nogomet. Zato i idu u Kanadu. Na žalost, teško da će itko u našoj regiji ikada otići na svjetsko prvenstvo – objasnila je izbornica Marija Margareta Damjanović.

– U Hrvatskoj ima jako puno prostora za napredak, ali vide se pomaci i gledatelja je sve više. To je najvažnije – dodala je.

S porazom se puno lakše suočiti kada su tribine skoro pa pune. Ili kada te po ramenu potapša Davor Šuker, predsjednik HNS-a pa kaže: "Dobro je... Dobre ste!"

One, kako kaže Lojna, baš kao i momčadi ginu jedna za drugu na terenu i samo im je lopta na pameti.

– Bavim se samo nogometom i nemam drugih interesa. Za hobi ponekad zaigram tenis. Žena u nogometu? Predrasuda uvijek ima, ali nosimo se s time. Situacija u ženskom nogometu nije bajna, ali bit će bolje – rekla je mlada Vinkovčanka koja igra za Osijek.

– Zapravo sam iz gradića Otoka pokraj Vinkovaca, a tamo vam baš i nema ženskih selekcija. Bila sam prva djevojka koja je počela igrati s dečkima. Sad imaju još dvije-tri cure koje s njima treniraju – rekla je i dodala kako danas igra i bolje od svog dečka.

– Sve naše reprezentativke svojim su sportskim statusom na nivou čistog amatera. Cure koje igraju u Osijeku i vani imaju koliko-toliko riješenu financijsku situaciju. Ove druge dobiju neko zaposlenje ili se dalje školuju – objasnila je izbornica i najavila odmor za svoje izabranice. Novo je okupljanje u ožujku.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.