CIBONA ISTUPA?

Lovrić: Regionalna liga nam treba, bila to ABA ili neka druga

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Lovrić: Regionalna liga nam treba, bila to ABA ili neka druga
05.03.2012.
u 23:39
- Ukoliko se ovakav tretman nastavi, i opcija napuštanja lige doći će na red - rekao je Lovrić
Pogledaj originalni članak

Niti milijunski auditorij košarkašku vrhušku ne može natjerati da odgovori na pitanja zbog kojih ih svakodnevno prozivaju. Gostujući u HTV-ovoj emisiji In medias res, direktor ABA lige Josip Bilić u maniri lošeg ''spin'' doktora izmanevrirao je ne objasniti sukob interesa u kojemu se nalazi Danko Radić. On naime, iako predsjednik HKS-a, obnaša visoku funkciju i u ligi.

- To su objede. On delegira suce radi punih 11 sezona, a određen je da bude sportski direktor jer se radi o jednom od najboljih europskih sudaca koji je ostao u košarci - objasnio je Bilić u ime svog kolege i dodao kako do Ciboninih, nisu imali osobitih pritužbi na suđenje.

Interese Cibone predstavljao je predsjednik Ivica Lovrić i još jednom najavio radikalne mjere.

- Ukoliko se ovakav tretman nastavi, i opcija napuštanja lige doći će na red. Regionalna liga nam svakako treba, bila to ABA ili neka druga, no kako ABA funkcionira najbolje govori to da nijedna država koja u njoj sudjeluje nije na OI.

Od središnjice lige iz zagrebačkog su kluba tražili, kao dioničari, izvješće o broju zaposlenika, financijskom stanju koje još uvijek nisu dobili.

- Tražili ste od lige koja nema zaposlenika, a trebate od poduzeća Sidro (tvrtka koja je osnovala ligu i danas ju financira), a od tamo dvojice zaposlenih, op. a.) jedan je na bolovanju drugi na putu - rekao je Bilić.

Tko je kriv za potpunu propast hrvatske košarke na HTV-u su pitali i jednu od njenih najvećih legendi Mirka Novosela.

- Kriv je Danko Radić. Donose se katastrofalne odluke, nemamo ni sustav natjecanja za juniore i kadete, a naši vrhunski igrači u reprezentaciji ostaju poniženo i osramoćeno To je sve posljedica njegovog rada. Stručni savjet HKS-a ima devet članova, a šestorica su u sukobu interesa. Imamo silan potencijal, tradiciju, a mi se ne borimo ni na kvalifikacijama za OI - rekao je Novosel i dodao kako se s mlađim igračima bave treneri koje je Radić odabrao, na što je Bilić imao odgovor.

- Prestanimo se varati. Mlađi igrači ne postaju vrhunski, ne zbog rada izbornika za koje kažete da ih je dao Radić, nego zbog rada u klubu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JO
jolly
07:16 06.03.2012.

Činjenica je kako će sva tri naša ABA ligaša prije posegnuti za strancima sumnjive kvalitete, nego za domaćim juniorom. Razlog su treneri koji ne znaju raditi i koji očekuju od uprava da im stvore igrače, pošto oni sami ne znaju stvarati.