ARGENTINA – BiH

Lucho Ibanez: Argentinski napad je nezaustavljiv! Bosanci: Ne bojimo se

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Lucho Ibanez: Argentinski napad je nezaustavljiv! Bosanci: Ne bojimo se
15.06.2014.
u 12:00
Pjanić i Džeko su svjetske klase, a Begović je najbolji vratar SP-a. Zato, Argentinci, uopće se ne bojimo, nećemo se prestrašiti debija na velikoj sceni
Pogledaj originalni članak

Reprezentacija BiH danas će postati 77. momčad koja će zaigrati na SP-u, a bolji debi nisu mogli poželjeti. Na kultnoj Maracani suprotstavit će se dvostrukom svjetskom prvaku Argentini.

– Messi, Agüero, Di Maria, sve su to ponajbolji nogometaši svijeta, ali ne bojimo ih se uopće. Nećemo se prestrašiti velike scene – poručio je Miralem Pjanić, veznjak Rome i BiH.

Izbornik Safet Sušić svjestan je da će ih preko TV ekrana gledati cijela zemlja.

U Argentini je euforija

– Na Balkanu nitko ne priznaje prosjek, pa tako ni u našoj zemlji. Prođemo li skupinu, bit ćemo najbolji, a ne uspijemo li, svi će nas pljuvati. No, mi smo svjesni tog pritiska i neće nas sputati – poručio je Pjanić i dodao:

– Argentina je jedan od favorita prvenstva, no i mi imamo sjajne igrače. Pjanić i Džeko mogu igrati u baš svakoj reprezentaciji na SP-u, na golu imamo jednog od najboljih vratara na svijetu. Da mi netko ponudi bilo kojeg golmana umjesto Begovića, ljubazno bih odbio.

Argentina pak nesumnjivo ima najbolji napad na prvenstvu. Izbornik Sabella protiv BiH bi trebao izvesti napadački trio Messi, Higuain, Agüero, dok će im iza leđa pomagati Di Maria.

– To je napad koji malo tko može zaustaviti. Budu li igrali kao u kvalifikacijama za SP, osvojit će naslov. Otvaraju prvenstvo na Maracani, a nadam se da će ga tamo i zatvoriti. Najljepše bi bilo pobjedom protiv domaćina Brazila – kaže Argentinac iz Dinama Lucho Ibanez i dodaje:

– Čuo sam se sa svojima u Argentini i kažu mi da je već zavladala euforija u zemlji. Mnogi su otišli i u Brazil, na utakmici s BiH bit će barem 25.000 argentinskih navijača na tribinama.

Otkrio nam je Ibanez i koga se najviše boje od igrača BiH.

– Džeku svi znaju iz Premiershipa i jako ga respektiraju, a po meni je ključno zaustaviti i Pjanića – kaže Ibanez, koji će utakmicu gledati u svom domu u Zagrebu.

– Utakmica je u ponoć pa ću morati malo odspavati prije tekme da ne budem pospan drugi dan na treningu Dinama. Ali, glavno da mi pobijedimo – zaključio je Lucho.

Bivši trener Dinama Osvaldo Ardiles zna kako je to osvojiti naslov svjetskog prvaka, uspjelo mu je to 1978. godine s Argentinom.

– Mnogi sumnjaju u Messija, no uvjeren sam da može povesti Argentinu do titule. Lošija sezona u Barceloni samo mu je dodatan motiv. Imamo najjači napad na svijetu, no obrana nam je Ahilova peta – prognozirao je Ardiles.

Sucu prijetili smrću

Inače, Argentinci se boje i suca utakmice, malo poznatog Joela Aguilara Chicasa (39) iz Salvadora. On je prvi sudac iz Salvadora na SP-u nakon 30 godina, a među ostalim, u njegovoj je biografiji zabilježeno je da su mu prije nekoliko godina prijetili da će ga živoga zakopati jer je "pokrao" jedan klub u salvadorskoj prvoj ligi. Nadamo se samo da neće biti na nivou sudaca utakmice Brazil – Hrvatska i Meksiko – Kamerun.

>>Brazilci fanatično mijenjaju sličice nogometaša i navijaju za BiH

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TO
tonimohave
15:00 15.06.2014.

Napred Bosno