Cedevita pobijedila 77:73

Luk i Ćevap umalo "omamili" cedevitaše

Foto: Marin Sušić
Luk i Ćevap umalo "omamili" cedevitaše
29.12.2013.
u 23:03
- Zbog ozljede Smitha i pada snage kod Raya loptu nam je sa svojih 35 godina loptu morao prevoditi Baždarić, i svaka mu čast kako je to i izdržao
Pogledaj originalni članak

Cedevita je sinoć opet pokazala kako se već dobivena utakmica pretvara u triler, ovaj puta čak i u stravu i užas. Premda su u 25. minuti utakmice protiv Mega Vizure imali "plus 25" (61:36), domaćini su na kraju spašavali živu glavu.

A dogodilo im se zato jer na tako visokoj razlici nisu poštivali posjed lopte, a potom su ostali i bez energije baš kada su poletni suparnici počeli igrati agresivnije i pogađati.

Osim mladošću, gosti su plijenili i nadimcima na trenirkama, pa su cedevitaši igrali protiv Tirkea, Milančeta, Šonea, a na klupi su jedan protiv drugoga sjedili Luk(i) i Ćevap. No, kada su ti mladci 45 sekundi prije kraja stigli na samo tri koša zaostatka (74:71), više nikome od domaćina nisu bili simpatični.

- Kod "minus 25" kod mojih se igrača pojavio strah od katastrofe, a na koncu nas je jedna promašena otvorena trica i jedna izgubljena lopta dijelili od pobjede - ustvrdio je gostujući trener Dejan Milojević.
Milojević je kazao da je njihov taktički cilj u nastavku bio raditi pritisak na Cedevitine braniče koji su zbog toga imali golemih problema u organizaciji napada.

- Zbog ozljede Smitha i pada snage kod Raya loptu nam je sa svojih 35 godina loptu morao prevoditi Baždarić, i svaka mu čast kako je to i izdržao. Kao i puno puta dosad i ovaj puta nam se dogodio pad koncetracije i pad energije pa smo umalo "od gotovine napravili veresiju". U posljednje tri minute, i ne samo tada, radili smo neviđene gluposti - kazao je Cedevitin trener Jasmin Repeša zabrinut za stanje Nolana Smitha.

A on je izašao iz igre u petoj minuti sa sumnjom u ozljedu meniska koja ga može od terena odvojiti duže razdoblje. Najviše su za Cedevitu zabili Suton (17) i Babić (15) te Zubčić i Ray (po 10). Poredak: 1. C. zvezda 11-3, 2. Partizan 10-4, 3. Cedevita 10-4...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar comandante
comandante
07:59 30.12.2013.

Pa ako nemoze prevoditi loptu sa 35 god. sta radi u jednoj profesionalnoj ekipi za te novce???