LIGA-KUP Tottenham nije uspio obraniti naslov pobjednika Liga-kupa

Luka Modrić bolji od Cristiana Ronalda

01.03.2009.
u 19:24
Pogledaj originalni članak

Tottenham nije uspio obraniti naslov pobjednika Liga-kupa, u finalu na Wembelyu nakon 120 minuta i 0:0, slavio je Manchester United boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:1).

Tottenham je, za razliku od Manchester Uniteda sve bacio na osvajanje Carling kupa, odnosno Liga-kupa. Njihov je menadžer Harry Redknapp zbog toga žrtvovao i Kup Uefe, u susrete šesnaestine finala sa Šahtarom izveo je oslabljene momčadi i ispao. Još se ljutio na Uefu.

Dvoboj Luka - Ronaldo
- Nije normalno da se Kup Uefe igra par dana prije utakmice finala Liga-kupa - rogoborio je Harry kao da Uefa svoje termine nije odredila odavno i da se po tim terminima trebaju prilagoditi nacionalna natjecanja.

No, u finale ovog kupa na Wembleyu pred 88.217 gledatelja Redknapp je izveo najjaču moguću momčad (Robbie Keane nije kandidirao jer je već za Liverpool igrao u tom natjecanju). I bili su Spursi vrlo ravnopravni Manchesteru, imali su svojih prilika, ali imao ih je i Manchester United koji je ipak odmorio nekoliko igrača.

I uoči susreta velika pažnja posvećivala se srazu Luke Modrića i Cristiana Ronalda. I ne samo da su bili tijekom utakmice pod povećalom, već su i njih dvojica imali nekoliko međusobnih okršaja. Tako je prvo Luka ‘potepao’ Ronalda koji je igrao prilično privatnu utakmicu. Sve je sam izvodio, pucao iz svih pozicija, bio je prilično sebičan.

On nije nasrtao na Luku, ali je zato to činio O’Shea, jednom je dobio žuti karton, drugi put mu je sudac oprostio, ali ga je zato Alex Fergusson povukao iz igra. Kad je Luka i drugi put srušio Ronalda ovaj je tražio karton za našeg reprezentativca, čak mu i priprijetio. A malo kasnije je skoto i zaplakao nakon što ga je bio u duelu s Kingom, tražio je jedanaesterac a dobio samo žuti karton zbog simuliranja. U svakom slučaju situacija je bila vrlo dvojbena. I Vedran Ćorluka igrao je od početka, nekoliko je puta probio stranu, ali ni nakon njegovih akcija nije bilo pogodaka.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Ronaldo je bio najbliže pogotku, opalio je i pogodio vratnicu. Kako pobjednika nije bilo, igrali su se produžeci, dvaput po 15 minuta.

Ćorluka zabio
No, u 115. minuti Modrić je našao snage za kontranapad nakon greške Ronalda, nažalost Ferdinand je blokirao njegov udarac. Odbijena lopta došla je do Benta, ali njegov udarac nogom je obranio vratar Manchester Uniteda Foster.

I otišlo se na jedanaesterce, na lutriju koju Hrvatska ne pamti po dobru. Neće jedanaesterce po dobru u Totenhamu pamtiti ni Modrić i Ćorluka jer 49. Carlin kup osvovjio je Manchester United. Giggs, Tevez, Ronaldo i Anderson zabili su golove za United. Već prvi udarac Tottenhama, O’Hare vratar Foster je obranio. Nadu je vratio Vedran Ćorluka, poslao je golmana u jednu stranu, loptu u drugu, no kansije je promašio i Bentley i trofej je otišao na Old Trafford. Šteta za naše reprezentativce. Nakon 120 minuta Luka je bio drugi najbolji igrač utakmice s ocjenom 6,87, iza Lennona, a bolji od Ronalda (6.80).

Napomenimo da engleski tabloid News of the World tvrdi kako će Tottenham na ljeto, dobije li novac koji je i dao za njega Dinamu, prodati Luku Modrića

Pogledajte na vecernji.hr