Kako protiv Španjolaca

Modrić još tjedan dana izvan terena, Pjaca u prvih jedanaest?

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Marko Pjaca, Hrvatska - San Marino
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
12.06.2016., stadion Park princeva, Pariz, Francuska - UEFA EURO 2016., 1. kolo, skupina D, Turska - Hrvatska. Marko Pjaca, Hakan Calhanoglu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL
Modrić
18.06.2016., Deauville, Francuska - Igraci i strucni stozer Hrvatske nogometne reprezentacije u opustenoj atmosferi prosetali su se sredistem Deauvillea i sjeli na terase obliznjih kafica na pice. Ivan Vargic, Ante Coric, Marko Rog. Photo: Goran Stanzl/PI
18.06.2016., Deauville, Francuska - Igraci i strucni stozer Hrvatske nogometne reprezentacije u opustenoj atmosferi prosetali su se sredistem Deauvillea i sjeli na terase obliznjih kafica na pice. Domagoj Vida. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
20.05.2016., Zagreb, stadion Maksimir - Trening hrvatske nogometne reprezentacija na pomocnom igralistu Hitrec Kacian. Marko Pjaca, Domagoj Antolic, Marko Rog, Ante Coric. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Marko Pjaca, Hrvatska - San Marino
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Modrić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Marko Pjaca, Hrvatska - San Marino
20.06.2016.
u 08:10
Izbornik Čačić protiv Češke je prekinuo svoju tradiciju i na teren drugi put zaredom poslao istu momčad. No, treći put to sigurno neće moći
Pogledaj originalni članak

Već je sam sebe srušio – Ante Čačić prvi je put otkako je na klupi reprezentacije, a tome valja pridodati i dane kada je bio trener u Dinamu, dva puta zaredom poslao istu momčad na travnjak. Treći put sigurno neće, premda, da se Luka Modrić nije ozlijedio, mogli bismo se okladiti da bi to napravio.

Ćorlukini su šavovi čvrsti

– Modrić ne može igrati, ima edem na aduktoru, treba mu sedam do osam dana da se to zaliječi. Kada bi igrao, postojala bi opasnost rupture mišića što bi značilo da je za njega prvenstvo Europe završeno – kazao je dr. Boris Nemec.

Ali, zato je stanje Vedrana Ćorluke dobro, njegova vaterpolska kapica ide na glavu, on će biti u momčadi protiv Španjolske unatoč tome što svako malo mora na intervenciju, odnosno zato što prokrvari.

– To je normalno, ali nije opasno. Ćorluka može igrati, šavovi su čvrsti i sigurni, a to krvarenje počne zbog pomicanja kože kada udari loptom. No, on će biti pripravan za utakmicu, a na izborniku je odluka tko će igrati – kaže dr. Nemec.

Treći upitnik bio je kod Marija Mandžukića, i on je poput Modrića bio na snimanju, ima smetnji s mišićem, ali može igrati.

– To nije isti mišić kao u Modrićevu slučaju. I Mandžukić ima edem, ali taj mu mišić ne smeta u igri – objasnio nam je dr. Nemec.

Za vjerovati je da se Čačić neće odlučiti za velike promjene. Zadnja linija, unatoč dva kiksa Ćorluke i Vide te dva češka gola, neće se mijenjati. Četvorka Srna, Ćorluka, Vida i Strinić djeluje sigurno, uigrano. Jedina mogućnost promjene može biti na lijevom beku, Strinić ima žuti karton, a Vrsaljko spremno čeka minute. 

Dvije su dvojbe oko toga tko će zamijeniti Luku Modrića. Protiv Češke izbornik je u vatru ubacio Matea Kovačića, koji nije zadovoljio. Šteta, Kovačić je potreban ovoj reprezentaciji, i dalje smatramo da bi Čačić na Modrićevu poziciju trebao postaviti Rakitića, a Kovačića gurnuti na polušpicu. Na toj poziciji njegova lakoća driblinga mogla bi doći do izražaja. Ali, čini se da Čačić ima neke druge varijante u glavi. Spustit će Brozovića na Modrićevu poziciju, Rakitić će se malo povući i više sudjelovati u igri u uskoj sredini terena, a na desno krilo upada Marko Pjaca. To će biti jedina promjena, barem su takva trenutačna razmišljanja u stručnom stožeru. Formacijski, bit će to sustav 4–2–3–1, a u stvarnosti Hrvatska će igrati 4–5–1. To sa sustavima jednom je davno opisao Slaven Bilić.

– Što znači sustav, igrača postaviš deset metara gore ili deset metara dolje – govorio je Bilić.

Badelj ‘ukrao’ mjesto Pjaci

Dvoboj protiv Španjolske, ako ga Čačić stvarno postavi u igru, bit će veliki trenutak u Pjacinoj karijeri. Ionako je uoči Eura bio tituliran kao igrač koji će sigurno biti u prvoj postavi, ali Čačić se odlučio za Brozovića na desnom krilu, odnosno Pjacinu poziciju “ukrao” je Milan Badelj, igrač od silnog izbornikova povjerenja.

Odluči li pak Čačić čuvati sve načete igrače, a teško nam je vjerovati da će na Španjolsku bez Modrića, Ćorluke i Mandžukića, onda bi svoje mjesto u momčadi našli Schildenfeld na poziciji stopera, dok bi u vrhu napada bili Nikola Kalinić ili Andrej Kramarić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

AG
Agricola
16:45 20.06.2016.

Treba uvesti dva Kalinića u igru. Lovru staviti na gol jer je Subašić rupa, i jedina njegova prednost nad kalinićem je to što bolje igra nogom, a to nam protiv Španjolaca neće previše trebati. Drugog Kalinića u vrh napada, Mandžukića staviti na mjesto Brozovića desno, a Brozovića vratiti u vezni red. Pjaca je dobar ali je još mlad i zelen, nema iskustva igranja velikih utakmica. Može ući eventalno kasnije kad se netko od ovih umori. Mandžo će više dati an krilu, a netko mora zabiti gol, dakle ili Kalinić ili Kramarić, to je na izborniku da procjeni tko je od njih dvoje trenutno u boljoj formi, on to vidi na treninzima.

KA
kažemja
11:52 20.06.2016.

Za Modrića mi nemamo adekvatnu zamjenu. To se vidi iz aviona!

Avatar George Bailey
George Bailey
09:13 20.06.2016.

Svakako Pjaca na krilo a Brozović umjesto Modrića.