Srna poznaje Brazilce

Luka Modrić s novom frizurom nije za šalu

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Luka Modrić s novom frizurom nije za šalu
01.06.2014.
u 11:30
– Dopisujem se s Brazilcima stalno. Malo na engleskom, malo na portugalskom, malo na ruskom, ali najvažnije je da se uspijemo sporazumjeti – kaže Srna
Pogledaj originalni članak

Sjećamo se jednog trokut-turnira na treningu Šahtara u Donjecku, igrale su tri momčadi, Mircea Lucescu podijelio je igrače na Ukrajince, Slavene i Brazilce. Ukrajinci su udarali i uklizavali, Brazilci su se igrali i skrivali loptu, a Slaveni, koje je predvodio Darijo Srna, pobijedili su. Ako netko poznaje Brazilce onda je to Srna, u Šahtaru ih je svih ovih godina prošlo na desetke. I to ne bilo kakvih. Čak trojica iz selekcije Brazila imaju veze s Donjeckom: Bernard je još uvijek igrač Šahtara, Willian je otišao u Chelsea, a Fernandinho u Manchester City.

S Brazilcima i dalje u vezi

– Willi, uh kakav je to igrač. On će vrijediti 50 milijuna eura – prije nekoliko godina govorio je Srna o ofenzivnom vezistu.

Bilo je to u vrijeme kada ga je Lucescu tek uvodio u momčad, Willian je više vremena provodio na klupi nego u igri. Srna ga je već tada uzeo pod svoje. I danas se redovito čuju, nije važno što je odlični veznjak u Londonu. Ne samo s Willianom, Srna održava redovitu vezu i s Fernandinhom, koji je u Manchester Cityju. Taj defenzivni veznjak u Donjecku je bio godinama, ostavio je dubok trag. Ne kao Srna, ali Fernandinho je bio važan igrač Šahtara.

– Dopisujem se s Brazilcima stalno. Malo na engleskom, malo na portugalskom, malo na ruskom, ali najvažnije je da se uspijemo sporazumjeti – kaže Srna.

Naravno, on im šalje poruke da će Hrvatska pobijediti u Sao Paulu. A što kažu njegovi Brazilci?

– Uvijek su uvjereni u pobjedu, oni su takav narod, takav mentalitet. Igraju pred punim stadionom, pred svojom publikom. Da Hrvatska pred svojom publikom igra otvarajuću utakmicu velikog natjecanja bila bi favorit protiv bilo kojeg protivnika, pa i protiv Brazila.

Iskoristiti mane

– Dovoljno smo iskusni, imamo dovoljno utakmica u nogama da znamo što nam je činiti. Moramo zatvoriti njihove najbolje strane, iskoristiti mane – kaže Srna.

Na odlasku smo mu još jednom spomenuli Williana.

– A što ću govoriti. Iznimno je opasan, bolji je igrač od Neymara – smatra Darijo Srna.

A s Lukom Modrićem svlačionicu dijeli Marcelo. Kovrčasti tip, uvijek raspoložen za šalu. Ali, paklen igrač.

– S njim sam u jako dobrim odnosima. Respektiraju nas puno, očekuju tešku utakmicu s Hrvatskom – rekao je Modrić.

Inače, Luka s novim izgledom nije baš raspoložen za šale. Mladi kolega naivno je uletio s riječima "da vidimo tu novu frizuru". Modrić ga je ošinuo pogledom.

– Hoćemo li ozbiljno ili neozbiljno? – oštar je bio Luka.

Vidjelo se na njemu da uživa što se priključio reprezentaciji.

– Super je, sretan sam što sam napokon s reprezentacijom. Odmorio sam se u ovih nekoliko slobodnih dana, osjećam se dobro. Emocije se još nisu slegle nakon osvajanja Lige prvaka. Sad se koncentriram na reprezentaciju, spremni smo za velike stvari – zaključio je Luka Modrić.

>> Perišić najveći dobitak, Vrsaljko može i lijevo, a Dudu nije u Kovačevim planovima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

KA
kajinx
14:08 01.06.2014.

vera90, hvala! Odličan film o Luki.

Avatar abraham73
abraham73
17:49 01.06.2014.

pljunuti krojf

BK
B Kosa
19:53 01.06.2014.

Luka je imao previse dugu kosu. Sada djeluje mnogo ozbiljnije i ljepsi je. Mladi kazu i sveci su nosili dugu kosu. kada bi mladi oponasali svece nebi kosa smetala