JURČIĆU SLATKE BRIGE

Lyon izgubio, Lovren gledao s klupe

Foto: 'OLAF KRAAK'
Lyon izgubio, Lovren gledao s klupe
21.09.2011.
u 21:58
Rezultati protivnika Dinama u Ligi prvaka: Caen - Lyon 1:0 (prvenstvo), Santander - Real Madrid 0:0 (prvenstvo), Noordwijk - Ajax 1:3 (kup).
Pogledaj originalni članak

Šokantni su poraz u Caenu doživjeli nogometaši Lyona, istoimeni je domaćin pobijedio 1:0 (1:0), pogotkom Niveta iz 11-erca u 45. minuti.

Naš reprezentativac Dejan Lovren odsjedio je na klupi svih 90 minuta, trener Remi Garde ga je odmarao, a njegovo je neigranje možda i razlog Lyonova poraza!

Naime, za pogodak su krivi Lyonovi srednji braniči Kone i Mensah, koji su u 44. minuti stajali nevjerojatno široko, 20-ak metara jedan od drugoga i Nivet je dubinskom loptom uposlio Hamoumu, kojega je vratar Lloris srušio i dosuđen je 11-erac! Lloris je bio isključen, a Nivet je zabio za 1:0...

U momčadi nije bilo ni ozlijeđenog Källströma, koji bi trebao igrati u subotu protiv Bordeauxa, ali odužio se oporavak Gourcuffa, Crisa i Lisandra, prema zadnjim informacijama neće kandidirati za nastup ni protiv Dinama! Inače, u 60. minuti, zbog drugog žutog kartona bio je isključen strijelac Nivet, no ni tada se Lyon nije uspio nametnuti. Imali su gosti dvije zgode, jednu u sudačkoj nadoknadi, no domaći je vratar Thebaux obranio pokušaj Brianda.

Spomenimo da je u 38. minuti Bastos iz slobodnog udarca s 25 metara uzdrmao vanjski dio vratnice... Lyon je igrao u ovom sastavu: Lloris – Reveillere, Kone, Mensah, Cissokho – Fofana, Gonalons (od 82. Lacazette) – Briand, Bastos, Dabo (od 62. Belfodil) – Gomis (od 45. Vercoutre).

Nogometaši Ajaxa plasirali su se u šesnaestinu finala Nizozemskog kupa pobjedom u gostima protiv niželigaša Noordwijkerhouta 3:1.

Mreže su mirovale sve do 37. minute kada je De Jong konačno doveo Ajax u vodstvo od 1:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. Bulikin je udvostručio prednost Kopljanika u 56. minuti, a samo pet minuta kasnije Sa je zabio za 3:0.

Ajax je igrao u sastavu: Cillessen; Alderweireld, Ooijer, Vertonghen; De Jong, Blind, Lodeiro, Serero; Lukoki, Bulikin, Özbiliz.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar crosask
crosask
05:56 22.09.2011.

Kallstrom, Lisandro, i Cris ozljideni. Sve je moguce u utorak. Prognoziram pobjeda Dinamo sa jedan gol, ili najmanje nerijeseno.

SE
serđo
22:58 21.09.2011.

lovren ne igra jer je trener shvatio da bi puštao dinamu, pa uigrava momčad bez njega...

XY
xyxyxy
23:13 21.09.2011.

Pa ne bih baš rekao da je ovo dobra vijest. Ok, dobro je znati da i oni mogu izgubiti, da imaju mane, ali i njih će ovo trgnuti, i natjerati na još veći angažman, da se to ne ponovi. Bolje bi bilo da su i ovu dobili, pa da ih je Dinamo ovako šokirao...