Klub iz snova

Lyon je Lovrenu odskočna daska za Real ili Chelsea

Foto: AFP
Lyon je Lovrenu odskočna daska za Real ili Chelsea
16.01.2010.
u 08:57
Lovren je jedan od četiri Lyonova dragulja, igrača na kojima će sigurno zaraditi. To su još vratar Lloris, Pjanić i Brazilac Ederson
Pogledaj originalni članak

Ono što je Dinamo u istočnoj Europi, to je Lyon u francuskoj ligi, a i šire – tvornica novca. Osim što je sedam puta zaredom bio prvak Francuske, Lyon je u posljednjih nekoliko sezona ostvario fantastične poslovne rezultate. Kupovao je mlado i jeftino, u francuskim okvirima, a prodavao za astronomske iznose. I to baš igrače Lovrenovih godina.

Za našega reprezentativca, a i njegova menadžera, neke od ovih brojki i klubova mogle bi biti uznemirujuće. Jer, kada Lyon prodaje, onda su kupci Real, Barca ili neki od najjačih engleskih klubova. Posao stoljeća bio mu je Michael Essien, kupljen iz Bastije za "samo" 11,7, a prodan Chelsei za nevjerojatnih 38 milijuna eura. Istim putem išao je i Florant Malouda; kupljen od Guingampa za 4, a Abramoviču prodan za 19 milijuna eura.

Lyon je fantastično poslovao i s Realom. Karima Benzemu, kojega je sam odgojio, prodao je Španjolcima za 35, a Malijca M. Diarru iz Vittesea, kupljenog za samo 3,9 milijuna eura, na Bernabeu je plasirao za čak 26 milijuna eura.

Dejan Lovren jedan je od četvorice Lyonovih mušketira predodređenih za transfer u neki veći klub. U toj skupini su sjajni 23-godišnji vratar Lloris (kupljen od Nice za 8,5 milijuna eura), devetnaestogodišnji Bošnjak Miralem Pjanić (koštao 7,5 milijuna), te Brazilac Ederson (24), čija je cijena bila gotovo 15 milijuna.

Na prvoj trojici iz te skupine Lyon će sigurno zaraditi. (td)

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
09:41 16.01.2010.

Real ili Chelsea če Dejana Lovrena posebno zapaziti po blistavim igrama za kockaste na World Cupu u Južnoj Africi..

OB
-obrisani-
17:09 16.01.2010.

Tek je stigao u Lyon i več ga neki sele u Chelsea i Real ? To je dosta pretenciozno jer je pitanje koliko če on uopšte igrati za Lyon..Mlad je i dosta nedokazan za snove o Realu..

DH
dalibor.hren
09:31 16.01.2010.

Lyon je Mamiću napunio džepove