Real uvjerljiv

Lyon pao u Parizu, Lovren: Mogli smo uzeti bod

Foto: Pixsell
Lyon pao u Parizu, Lovren: Mogli smo uzeti bod
03.10.2011.
u 23:26
U Gijonu je Guardiolina momčad izborila minimalnih 1:0 pobjedu.
Pogledaj originalni članak

Pogocima Pastorea (65.) i Jalleta (90.), Paris Saint Germaine je na svom Parku prinčeva svladao Lyon sa 2:0 (0:0). Dejan Lovren odigrao je dobrih 90 minuta za pobijeđene.

Stanka će dobro doći

- Šteta što nismo uzeli bod, bili smo barem ravnopravni, no presudile su naše dvije pogreške. Eh, da je Gomis zabio "zicer" kod 0:1... Ali, ne možemo mu ništa prigovoriti, dosad se nazabijao golova. Ova će nam stanka dobro doći, nadam se da ćemo u nastavku prvenstva ući u pobjedonosni niz - kaže Lovren.

Lyon je igrao u sastavu: Lloris – Reveillere, Kone, Lovren, Cissokho – Gonalons, Källström – Lacazette (59. Belfodil), Briand, Bastos – Gomis.

Na gostovanju u Gröningenu nogometaši Ajaxa doživjeli su prvi prvenstveni poraz ove sezone! Domaćin je slavio sa 1:0 golom Bacune iz 11-erca u 62. minuti. Uoči pogotka, Ajaxov vratar Vermeer obranio je udarac Texeire u stuaciji "jedan na jednoga". U nastavku akcije, Texeira je opet došao do lopte, no Van der Wiel je loptu izbio rukom i sudac Liesweld opravdano je dosudio kazneni udarac, a Van der Wielu pokazao drugi žuti, isključujući karton. Ajax je s igračem manje imao dvije prilike, no loptu su sa crte izbacivali Groningenovi braniči. Igru je zbog ozljede u 19. minuti napustio Ajaxov napadač Sigthorsson, a u sastavu opet nije bio ozlijeđeni lijevi branič Nicolai Boilesen. Za Ajax su igrali: Vermeer - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita - De Jong, Janssen, Eriksen - Sulejmani, Sigthorsson (19. Bulykin, 65. Ooijer), Boerrigter (80. Ebecilio).

Na gostovanju u Barceloni, Real je s tri pogotka Higuaina (17., 66. i 89. minuta), te Callejona (82.) svladao domaći Espanyol sa 4:0 (1:0). Posebno je atraktivan bio drugi Higuainov pogodak, kada je "poderao" suprotne rašlje. Ronaldo je bio dvostruki dodavač.

U Barci - bolnica

Real je igrao u sastavu: Casillas – Arbeloa, Albiol, Sergio Ramos, Marcelo – Lass Diarra (71. Khedira), Xabi Alonso – Özil ( 77. Callejon), Kaka ( 84. Granero), Ronaldo – Higuain.

Barcelona je na gostovanju u Gijonu dohvatila tri boda minimalnom 1:0 pobjedom, strijelac je bio Adriano u 12. minuti. Barca je nastupila bez ozlijeđenih Fabregasa, Inieste, Sancheza i Afellaya, a na klupi su bili Puyol i Piquet, koji je ušao u igru u 57. minuti. Za Gijon je zadnjih 11 minuta igrao Mate Bilić. Zanimljivo je da je baš u Gijonu, prije tri godine, Barcelona ostvarila prvu pobjedu pod vodstvom trenera Josepa Guardiole, bilo je tada čak 6:1! Iako je Barca sad minimalno pobijedila, bila je znatno bolja i imala je još prilika, ali ostala je i bez Abidala, koji je ozlijedio mišić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
07:38 04.10.2011.

Lovren: Mogli smo uzeti bod, mogli smo i mi nemočbni balkanci igrati na World Cupu 2010 u JAR-u i mogli smo več u 2007 postati dio europskih i kulturnih..

OB
-obrisani-
19:04 04.10.2011.

hihihihi pa i basel je mogao uzeti i drugi bod mancesteru u mancesteru ali je bilo svejedno 3:3 a uz to kako smo vidjeli bazel je promasio 3 100% sanse-mogli su ali nisu