NAGODBA S DRŽAVOM

Ma kakav zatvor! Messi će slobodu kupiti s deset milijuna eura

Foto: Reuters
Ma kakav zatvor! Messi će slobodu kupiti s deset milijuna eura
14.06.2013.
u 13:57
S obzirom na to da je uzoran građanin, Messi će vjerojatno izbjeći suđenje i problem utaje poreza riješiti novcem kojeg ionako ima napretek
Pogledaj originalni članak

Lionel Messi teško da će guliti zatvorsku kaznu. Iako su španjolski mediji ispočetka najavljivali mogućih šest godina iza rešetaka za utaju poreza, najbolji svjetski nogometaš imat će, ako mu se dokaže krivnja, mogućnost da pitanje slobode riješi novcem. Naime, prema novim odredbama španjolskog zakona, Messi bi kao uzoran građanin mogao postići dogovor s ministarstvom financija te se nagoditi oko plaćanja kazne s kamatama, koja bi iznosila oko deset milijuna eura.

Na taj način zaobišao bi suđenje, a sve bi završilo jako brzo i bez puno pompe čime bi sačuvao svoj pozitivan imidž. S obzirom na to da godišnje zarađuje 16 milijuna eura samo od ugovora s Barcelonom, tih deset milijuna Messiju ne bi trebao biti problem.

Inače, Argentinac je utajio zaradu od sponzorskog ugovora s Adidasom koju je prenio na tajne račune u Urugvaju i Belizeu. Navodno je to napravio njegov otac Jorge s kojim se zajednički brine o financijama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.