dinamovi stranci

Machado: Dinamo je kao Olympiacos, a Rijeka kao PAOK

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Machado: Dinamo je kao Olympiacos, a Rijeka kao PAOK
14.07.2014.
u 13:20
HNL je slična Grčkoj, Dinamo je kao Olympiacos, ostali su iza – kaže Machado
Pogledaj originalni članak

Soudani je dobio konkurenciju, on je dosad bio najveseliji u svlačionici, no otkako je došao Paulo Machado, nismo vidjeli da se čovjek ne smije.

– Nisam se baš smijao nakon utakmice u Rijeci, nismo bili dobri, a ne volim gubiti – kaže Portugalac koji je, eto, osjetio kako je to igrati u Hrvatskoj.

– Proučio sam malo ligu i mogu reći da je slična Grčkoj. Dinamo je daleko najbolji, kao Olympiacos u Grčkoj, Rijeka je kao PAOK ili Panathinaikos. Tako su ovdje dva-tri kluba dobra, ostali su daleko iza, baš kao i u Grčkoj – rekao je Machado koji još nije odigrao susret za pamćenje. Možda će u utorak.

– Pripreme su bile teške i bio sam umoran, no sad je sve bolje. Počeli smo proučavati Žalgiris, vidio sam da su čvrsta momčad, ali da igraju uglavnom u bloku, ne napadaju puno iako imaju nekoliko opasnih igrača u napadu i moramo biti oprezni.

Našao kuću za 12 ljudi

Sad je i opušteniji, pronašao je gdje će živjeti u Zagrebu.

– Našao sam kuću za obitelj, dolazi ih 12. Kuća nije daleko od stadiona, kod Arene Zagreb, 20 minuta automobilom – kazao je Machado i uskočio kao prevoditelj Argentincu Leonardu Sigaliju.

Taj 180 centimetara visoki stoper (nije nekakva visina za stopera) nije se baš svidio na pripremama, no u Rijeci je igrao bolje, pa i zabio pogodak. I to baš na asistenciju svog prevoditelja Machada.

– Nisam zadovoljan porazom, ali Rijeka je sad prošlost. Vjerujem da ćemo biti sve bolji, teško smo radili u pripremama, bili smo teški, a sad se moramo koncentrirati na Ligu prvaka. Počeli smo se upoznavati, dosta je novih igrača i kako vrijeme bude prolazilo, bit će sve bolje. Ja se ovdje dobro osjećam i zahvalan sam Dinamu što me doveo – rekao je Sigali koji je dva mjeseca prije dolaska u Dinamo operirao menisk. Posljedice ne osjeća, ali možda mu treba malo više vremena da se vrati u formu.

Kako smo spomenuli, nije baš visok, a i prilično je mršav za stopera.

– Znam da su stoperi obično visoki, snažni i da ja nisam takav, ali imam druge kvalitete s kojima tu poziciju mogu igrati – zaključio je Leonardo Sigali.

Gonçalo je Portugalac koji se svidio na pripremama, ali ne i u Rijeci.

– Znam da nije bilo dobro, nisam igrao dobro ni ja, a ni momčad. Uh, kako ne volim gubiti. Možda su teške pripreme ostavile trag na nama. Znate, u Portugalu se ne radi tako žestoko. No dobro, vjerojatno će nam se sve to vratiti – kazao je Portugalac kojem se sviđa sve što je dosad vidio.

Na kavicu u centar grada

– Dinamo je veliki klub, uvjeti ovdje su sjajni. A i grad je super, bio sam sa suprugom u centru na kavi, u restoranu i sve izgleda odlično i oboje smo prezadovoljni – rekao je Goncalo.

Nadamo se da ć‡e i navijači Dinama biti zadovoljni i njime i svim pojačanjima koja su predstavljena jučer (Machado, Eduardo, Sigali, Goncalo, Pjaca, Radonjić‡, Andrijašević‡ i Hodžić‡).

>> Rijeka je smiješan klub, Dinamov najbolji potez je to što me doveo!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

BI
bigstar
14:47 14.07.2014.

Zdravko, samo naprijed!!!!

Avatar Matija22
Matija22
13:41 14.07.2014.

Machado: Dinamo je kao Olympiacos, a Rijeka kao PAOK hahaha ,a Hajduk je kao neki klub iz vaše seoske lige

PA
pappmisi
20:39 14.07.2014.

samo DINAMO!!! pozdrav iz Madjarske.