Našao rješenje

Mamić će graditi novi stadion na Kajzerici

Foto: ''
Mamić će graditi novi stadion na Kajzerici
04.02.2011.
u 19:43
U Turskoj tražio hotel, a našao stadion. Stadion kraj hotela Mardan, kakav želi graditi izvršni dopredsjednik plavih, ima 10.000 mjesta, a koštao bi samo oko sedam milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Kratko je Zdravko Mamić bio u Turskoj, manje od tjedan dana, ali dobio je novu inspiraciju za "akciju stadion". Naime, dok je tragao za hotelom u koji bi sljedeće godine doveo Dinamo, jer Rixos je baza modrih već četiri godine, Mamić je naletio na stadion kakav želi prekopirati na Kajzerici.

Mamić: Sagradit ću takav!

Našao je i hotel u sklopu kojega su dva travnjaka i ondje se Dinamo seli sljedeće godine. Ali, stadion uz hotel Mardan oduševio je Mamića.

– Napravit ću takav u Zagrebu – uskliknuo je Zdravko Mamić.

Posebno ga je obradovala informacija da je ulaganje u stadion, koji prima oko 10 tisuća gledatelja i ima sve sadržaje koje stadion u današnje vrijeme treba imati, stajalo oko sedam milijuna eura. To je najvažniji detalj, koji je razveselio Mamića dok je obilazio stadion koji se nalazi u sklopu hotela Mardan.

Inače, taj hotel, jedan od najnovijih i najskupljih na rivijeri Antalye, ujedno je i jedan od najspektakularnijih, a na stadionu utakmice igra Antalyaspor, jer se njegov stadion trenutačno obnavlja. Mamić jednostavno nije mogao doći k sebi kada je čuo za tih sedam milijuna eura.

Valjda se sjetio onih 200 milijuna eura potrošenih na Maksimir i znamo kako izgleda. Zanimljivo, Uefa je Turcima besplatno ustupila projekt tog stadiona, a i Mamić bi se vrlo lako mogao domoći tog projekta i sve jednostavno prekopirati u Zagrebu. Ima i lokaciju, stadion bi gradio na Kajzerici. Naravno, sve je to u povojima, Mamić ima ideju kako napraviti stadion za sedam milijuna eura na kojem bi Dinamo mogao igrati sve svoje utakmice HNL-a osim one s Hajdukom.

Što će reći grad Zagreb

Plavi su već spominjali da bi sami sebi sagradili stadion, o tome su razmišljali kad su prodani Eduardo, Ćorluka i Modrić, dio novca plavi su bili spremni potrošiti na gradnju svog malog stadiona. Problem je bilo zemljište, navijači i tko zna što sve ne. No, to ne znači da je Dinamo sad bliži rješenju, jer opet će se javiti razni dušebrižnici.

No, nešto će o tome imati za reći i Milan Bandić, odnosno zagrebačka Gradska skupština. A na njoj je dosad nerijetko zapinjalo, pa Dinamo i dalje igra na stadionskom ruglu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 77

TO
tomislavcity88
20:50 04.02.2011.

kao što svi vi vidite, po reakciji drage nam i sveprisutne luene, istina boli!

OB
-obrisani-
10:52 05.02.2011.

Da još ovo dodam,ovo je stav čovjeka koje star 60 godina i mogu vam reće da tako razmislja 99 % HR naroda.

CR
Crollywood
10:07 05.02.2011.

Slažem se sa svime što si tu napisao wotan!!! Konačno jedan homo sapiens... P.S.:Sedam milijuna će ukrasti banda lopovska prije nego se upali prvi bager!!