PLAVE VODI OD 10. siječnja

Mamić: Hectora Cupera nudili su nam s deset strana

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Mamić: Hectora Cupera nudili su nam s deset strana
23.12.2011.
u 12:46
Zdravko se nije pojavio na predstavljanju. Umjesto njega javnosti se obratio mlađi brat Zoran
Pogledaj originalni članak

Koincidencija ili ne, nakon mjesta na Lokomotivinoj klupi na kojem je sjedio Kruno Jurčić sada je na njegovo mjesto ponovno sjeo Čačić, ali u Dinamu... Upravo je, nakon odlaska Vahida Halilhodžića, to i bio Mamićev recept, uzeti trenera Lokomotive. Najprije Tota, a zatim i Jurčića.

Podsjetimo, u četvrtak su se u Maksimiru redali kandidati za novog trenera Dinama kao na pokretnoj traci. I jučer je kao najozbiljniji kandidat figurirao trener Lokomotive Ante Čačić (58), a u konkurenciji su bili još i Branko Tucak te već neko vrijeme spominjani Dražen Besek.

Barišić: Čačić je sjajan izbor!

– Ovaj je izbor jako dobar! Uvjeren sam da je izbor Ante Čačića kvaliteta u ljudskom smislu, a vjerujem da će on postići ono što tražimo, osvojimo prvo mjesto u prvenstvu i Kup te osiguram mjesto u Europi i dogodine – ispalio je na otvaranju predsjednik plavih Mirko Barišić.

Osvrnuo se Barišić i na aktualnosti u hrvatskom nogometu:

–  Bez obzira što netko mislio, Dinamo je u najelitnijem natjecanju u Europi, ova je godina bila jedna od najboljih u povijesti. Stadion izgleda onako da se ne moramo sramiti kad igramo europske susrete. Organizacijski, klub je kao rijetko kada učvršćen, te još uvijek financijski držimo visoko ljestvicu u hrvatskom nogometu. Mi ćemo se, bez obzira na prilike, boriti za čistoću u nogometu. Nećemo se uključivati u rušilačka stampeda, koja se sada pojavljuju, jer to ne vodi ničemu – predsjednik kluba.

Mamić nije došao na predstavljanje

Zdravko se nije pojavio na predstavljanju. Umjesto njega, javnosti se obratio mlađi brat Zoran:

– Možda neki znaju, možda neki ne, ali Ante Čačić jedan je od naših najboljih trenera u Hrvatskoj. Nije bio još na klupi ni Dinama ni Hajduka, pa nije bio prvak. Bio je dio našeg partner-kluba Lokomotive, poznaje bazu naših igrača, zna što se događa oko kluba. Vjerujemo da će znanjem i autoritetom postići što svi želimo, a zna se koji su to rezultati koje mi u Dinamu očekujemo – kaže mlađi Mamić.

Potpisao je ugovor na godinu i pol. Podsjetimo, Zdravko Mamić rekao je da nema trenera u Hrvatskoj za Dinamo, zašto onda ovakav kopernikanski obrat?

– Čačić je godinama uz klub, živi pokraj stadiona i vjerujemo da je to najoptimalnije rješenje. Razgovarali smo i razmišljali o još nekim ljudima. Neki hrvatski treneri su bili u izboru, no na našu sreću prvi puta smo imali vremena da bez žurbe donesemo odluku. Uz naše interne analize, kad smo sve izvagali i stavili na papir, došli smo do odluke da je Čačić najbolje rješenje za Dinamo – odgovorio je Zoran.

Mamić je nabrojio da je razgovarao s Ćirom, Besekom, Tucakom te da su razgovarali s Vladimirom Weissom i Ten Cateom.

– Osim Čačića, u konkurenciji za plavu klupu još su bili Miroslav Blažević i Dražen Besek (kao tandem), zatim Branko Tucak, te Slovak Vladimir Weiss i Nizozemac Henk Ten Kate. Osobno sam kontaktirao s njima, na kraju smo se ipak odlučili za Čačića. No, moram naglasiti da je Dinamo vrlo poželjna adresa za trenere, dobili smo niz ponuda iz inozemstva, a velikog Argentinca Hectora Cupera ponuđeno nam je sa deset strana, deset posrednika zvalo je u njegovo ime – pojasnio je Zoran Mamić i naglasio:

– Dovođenje stranog trenera ipak bi bilo komplicirano, uvijek je upitno kakvi su njihovi motivi, je li samo novac u pitanju... A i jezična je barijera objektivna prepreka – rekao je Mamić.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

LI
liliZG
12:54 23.12.2011.

Znači natječaj je otprilike glasio::: Neka se javi trener koji živi blizu stadiona i ne smeta mu Mamićevo upadanje u svlačionicu..........

PI
piranha2
13:22 23.12.2011.

rok trajanja-jako kratak

KA
Kaj
14:01 23.12.2011.

Još jedan trener bez kičme. Neće ni taj dugo izdržat na klupi, kao ni ti Mamiću u Svetinji. Tik tak!