GOSTOVAO NA RTS-U

Mamić: Ja volim Srbe! Samo sam htio povrijediti Jovanovića

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Mamić: Ja volim Srbe! Samo sam htio povrijediti Jovanovića
05.09.2013.
u 23:15
– Svaki čovjek koji je pristojan, vrijedan i obrazovan u meni vidi idola – objasnio je Mamić Srbima i iskazao im ljubav i poštovanje
Pogledaj originalni članak

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić u Beogradu je u povodu utakmice Srbije i Hrvatske, a usput je gostovao na RTS-u u emisiji "Oko". Emisija je emitirana u ranijem terminu, u 21.30, a ne u 23 sata kao što je uobičajeno, i to isključivo jer je Mamić imao sastanak s visokim srpskim sportskim dužnosnicima koji je sam organizirao.

– Sa srpskim nogometnim djelatnicima imam sjajne, dugotrajne i neprekidne odnose. Pozvao sam ih na večeru jer me zanima kako su i kako im ide u životu – objasnio je Mamić svoje motive.

Govorio je i o tome zašto je odbio Džajićev poziv da dođe u Zvezdu.

– Da su normalne okolnosti, svakom čovjeku na svijetu bila bi privilegija raditi u Zvezdi, prvaku Europe i klubu s armijom navijača. Nestrpljivo iščekujem da se Zvezda vrati u vrh. Dinamo je sada ono što je Zvezda bila ranije. Postali smo ime u europskom nogometu i imamo sjajan imidž te planiramo uskoro skinuti Zvezdu s pozicije najvećeg kluba s ovih prostora.

Najavio je i utakmicu na Marakani te odao dužno poštovanje domaćinima.

– Očekujem da Hrvatska ne izgubi. Bilo bi pretenciozno reći da ćemo vas pregaziti kao plitak potok. Srbija, nažalost, ima bolje igrače od Hrvatske, ali nema ono što mi imamo – kult reprezentacije. Potpuno mi je normalno da Mihajlović od svojih igrača traži da pjevaju himnu. Pa pjevajte, pokažite da volite Srbiju. Igrač mora znati svoju himnu!

Ekskluzivno je otkrio da je dobio parnicu s Eduardom na sudu i objasnio zašto u Hrvatskoj ljudi u njemu vide idola.

– Dinamo je u posljednjih sedam godina zaradio 150 milijuna eura od prodaje igrača. Svaki čovjek koji je pristojan, vrijedan i obrazovan u meni vidi idola. Dio medija i huligani žele me otjerati iz Dinama, htjeli su me i likvidirati jer ne dopuštam huliganima da reketare Dinamo i igrače.

Odradio je Mamić dio posla i za Hrvatsku turističku zajednicu.

– U Hrvatskoj me zovu četnikom jer poštujem Srbe i jer mi je srce veliko kad vas vidim na našem moru. Imam poruku za vas – samo radite da biste taj novac mogli potrošiti kod nas!

Voditelju je zanimljiv bio skandal kada je Mamić vrijeđao ministra Jovanovića nazvavši ga Srbinom.

– Proveo sam noć u zatvoru, ali nisam vrijeđao Srbe. Ja volim Srbe. Meni je bio cilj samo povrijediti Jovanovića jer je on vrijeđao mene i hrvatski nogomet – zaključio je Mamić.

>> Džajić: Ako Mamić ostane bez posla, neka se slobodno javi

>> Mamić u Beogradu organizira večeru za sportaše Srbije

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.