novi obračun sa štimcem

Mamić: Jesam li ja Alku Vuicu izbacio iz diska?

Foto: 'Marko Lukunic/ VLM'
Mamić: Jesam li ja Alku Vuicu izbacio iz diska?
25.02.2011.
u 12:13
Zdravko Mamić održao je press konferenciju, a početna tema uoči nastavka prvenstva bila je – stanje u državi kroz oči Zdravka Mamića. Dakako, i Igor Štimac.
Pogledaj originalni članak

Iako su mu svi savjetovali da ne govori mnogo, da pazi što kaže, ili da uopće ne izlazi u javnost, Zdravko Mamić ipak je odlučio prekinuti zavjet šutnje.Očito ga je zaboljelo to što Igor Štimac dobija veći medijski prostor

- Neposredni povod je rasprava u Saboru. Zante da je arsen otrov, a bauk onaj koji plaši malu djecu. Pa Arsen Bauk je svoje političko djelovanje odlučio profilirati nanošenjem štete Dinamu i meni. Da ne plaćam svoje doprinose on ne bi imao što raditi, pa zato i razmišljam da odbijem primanje plaće da ga više ne financiram. Vidite da sam se upristojio, nekoć bi bilo svega, vrtinjaka... Samo pričaju o novcu poreznih obveznika, o plaćanju poreza. Dinamo je u posljednje četiri godine uplatio u proračune 136 milijuna kuna, to dobro zna i bivši ministar Ivan Šuker, zna koliko novca proračunu donose Dinamo i Hajduk. Kad kažem 136 milijuna, nikome ništa. Zar da idem kod 'pimpeka' ili na Trg baja Jelačića i nudim ljudima da čitaju naše bilance, plaćene poreze? Dinamo radi čisto i transparentno. A onom Tomasu Baueru, incijativi Zajedno za Dinamo, samo je u cilju rušiti, oni ne mogu podnijeti naše rezultate. A Dinamo i ja se gušimo, nemamo niti jednog velikog sponzora kao ni bilo tko u državi, a bit ćemo prvi koji će ga imati. Politika i gospodarstvo nisu nam ništa dali, kladionice mlate novac bez da se to vraća sportu. Sjetite se da sam rekao da će nogomet završiti u amaterizmu, a a sport biti uništen. Jadna država u kojoj Bauk i slični odlučuju o sudbini gospodarstva i sporta – sipao je Mamić.

Ponovio je podatke da njegovih 200 zaposlenika redovnio prima mjesečnu plaću od tisuću do 100.000 eura. Grjanje mjesečno plaćamo 300.000 kuna, struju 150.000, gdje je voda i sve ostalo. Otkako sam predsjednik Uprave, imamo šest naslova, tri kupa, šesti put ćemo igrati Europsku ligu, ili možda Ligu prvaka. No, koliko ste redaka o tome napisali?

Kako to da ste odlučili da vaš sin vrati menadžersku licenciju?

- Jer sam čestit. Prije bih o pučkom pravobranitelju rekao svašta, sad kažem da je gospodin. A nije ni gospodin niti je sposoban. Zakon o sportu koji govori o sukobu interesa nije dobro prepisan iz trgovačkog zakon, a sin i ja nismo u sukobu, kao ni Slaven Bilić i njegov brat. Što s liječnicima čija su djeca liječnici, sa sucima čija su djeca odvjetnici? No, tko sam ja da mijenjam zakon? A da sad mijenjaju zakon, rekli bi da onda meni pogoduju. Na slijedoćoj skupštini kluba 99 posto prijedloga inicijative Zajedno za Dinamo prihvatiti ćemo, Vlatko Marković i Damir Vrbanović više neće biti članovi skupštine.. Iako za inicijativa ne želi dobro klubu već radi protiv njega. Zašto ne dođe 30.000 na utakmicu i kupe ulaznicu, tako rade navijači u svijetu. Nigdje u svijetu huligani nisu junaci, a ovdje jesu.

Hoćete li prihvatiti načelo jedan član – jedan glas?

- To treba razmotriti. No, svakakvih je ideja bilo, da se klub privatizira, a sad to više ne traže, iako i to jedna stranka u Saboru traži. Bude li se sport privatizirao bit će uništen, pritom ne govorim o Dinamu. Ja sam odmah za privatizaciju Dinama, službeno pozivam sve zainteresirane u Hrvatskoj i inozemstvu da pošalju pisma namjere. Ako kažem da sam protiv, onda ćete reći da se borim da ostanem, da pljačkam i dalje poreze obveznike.

Imate li kakvih ponuda za privatizaciju, jeste li vi zainteresirani?

- Nemam ponuda, a ja nisam zainteresiran, nemam tu snagu.

Je li gotova priča o HNS-u i predsjedniku?

- Skupština je 19. travnja, dotad vrijede sve odluke, imamo predsjednika Markovića, skupštinu, Izvršni odbor. Mediji lažu javnost o dva HNS-a, dva predsjednika. Neka netko objasni da je to istina i odlah ću dati ostavku.

Kako komentirate činjenica da je toliko ljudi u našem nogometu krivično gonjeno?

- To je greška, to je loše, ai zato je Ladić smijenjen, zato je ovaj posljednji slučaj brzo riješen.

Mamić je potom zatražio da mu se donese papir na kojem su ispisane sve nepodopštine Igora Štimca.

- Želio sam ovo izbjeći, ali medij isu od Igora Štimca napravili Ivana Pavla II, čovjek ima sve udarne termine naših televizija. Samo protzivate HNS i Dinamo. Da li sam ja ili HNS malteretirao Alku Vuicu, jesmo li mi tukli službeno osobu u Rijeci ili je Štimac 2001. radio nasilje nad protivnikom, te nakon te Mallorce kažnjen od Uefe i prekinuo karijeru, jesmo li mi na sudu s Asanovićem, Bokšićem, Ivaniševićem, jesmo li mi ozlijedili vlasnika jednog kluba, Željka Vidovića, ili u drugom klubu tom čovjeku glavom udarali u umivaonik, jesmo li mi zatvarali kladionicu koja je inače tvornica novca te izbacili zaposlenike na cestu, jesmo li mi bježali s raskrižja Fallerova šetališta i Ljubljanske nakon prometne nesreće, palili bengalke u loži Poljuda, osopravali da je Slišković bio trener Hajduka a doveo ga je Štimac?  - vadio je Mamić nepodopštine Igora Štimca.

Kako se osjećate kad vas zovu gazdom hrvatskom nogometa?

- Mogao sam se naći sa Štimcem, podijeliti poslove i vladati, ali nisam takav, ja sam čist, sa svim svojim ljudskim greškama. A tako me zovu da bi mi naškodili.

Je li točno da za proslovu 100 godina neće Dinamo igrati prigodnu utakmicu?

- I tu su priče neprekidne, pa ne slavimo sto godina radi Hajduka, u Statutu kluba piše da je klub sljednik Građanskog. Znam da je bilo proslava i 95 godina radi HAŠK-a, pa Dinama, ali prekinimo to već jednom. Nije mi jasno što je Dinamo napravio da su mu navijači okrenuli leđa, nisam ja Dinamo, ni Vaha, ni Calello.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 62

OB
-obrisani-
15:28 25.02.2011.

Mamić udara nisko. Ali nije ništa slagao vezano za Štimca.

AS
Alpski Srbin
19:58 25.02.2011.

Mamić prit u Slovenijo, da končno igramo ligo prvakou!!! j***te DINAMO!

Avatar Piruška
Piruška
14:56 25.02.2011.

Sutra nakon rušenja vlade idemo po tebe govno jedno neotesano ! Mrš iz Dinama !