PRVA HNL

Mamić kreće s drukčijom filozofijom od Bjeličine

Mamić kreće s drukčijom filozofijom od Bjeličine
24.07.2020.
u 08:29
Sad iz Maksimira stižu vijesti da će Zoran Mamić smanjiti kadar igrača prve momčadi, moguće da će ih biti 25, pokoji više ili manje
Pogledaj originalni članak

Na početku svog mandata Nenad Bjelica nas je šokirao, nakon europske utakmice u HNL-u izveo je svih novih 11 igrača. I nastavio je puno rotirati tijekom sezone, koristio je puno igrača.

– U bečkoj Austriji sam se “opekao”, kad smo ušli u europsku skupinu, imali smo premalo igrača i zato smo trpjeli u domaćem prvenstvu – objasnio je svoje poteze Bjelica i pokazalo se da je dobro napravio u Dinamu.

Red pred kancelarijom

Sad iz Maksimira stižu vijesti da će Zoran Mamić smanjiti kadar igrača prve momčadi, moguće da će ih biti 25, pokoji više ili manje. A samo u ovoj sezoni za plave je nastupilo više od 35 igrača, a taj bi se broj mogao još povećati s današnjom utakmicom protiv Varaždina jer Mamić je dao odmor dobrom dijelu igrača nakon utakmice u Puli, pa će još mladih upisati nastupe u tom susretu (18:55 sati u Maksimiru) na kojem će Dinamo predstaviti i nove dresove.

Dakle, nakon Varaždina bi pred kancelarijom sportskog direktora i trenera Mamića mogao biti red. Naime, puno igrača koji su sad bar povremeno igrali za prvu momčad ići će na posudbe (ne i oni mladi koji će igrati nastavak Lige prvaka mladih).

Nema smisla ni gomilati igrače u drugoj momčadi kako bi ostali klubovi naše lige, pogotovu oni nešto slabiji, mogli pohrliti k Mamiću i snubiti ga da mu prepusti pokojeg igrača za novu sezonu.

K tome, oni koji su sad na posudbama, a ima ih puno, kao Đurasek, Baturina, Menalo, Kastrati, Karačić, Andrić, Lešković, Pinto... vraćaju se. No, velika većina njih neće ostati u Dinamu već će na nove posudbe ili će trajno otići.

Dosta toga ovisi i o prijelaznom roku, hoće li doći prave ponude pa će otići Petković, Livaković, Gojak... kao što će vjerojatno otići Hajrović kojem uskoro ističe ugovor, nadamo se i loš i skupi Moubandje. Spominju se moguća pojačanja u veznoj liniji, što znači da će još neki veznjaci morati otići.

U Lp ipak juniori Dinama

Mamićev Dinamo zapravo neće izgledati puno drukčije, otići će oni koji su i dosad manje igrali, osim u slučaju prodaje, udarni sastav neće se baš puno mijenjati što je i logično jer ti su igrači pokazali da itekako znaju igrati. No, drugo je pitanje može li ih Mamić “osvojiti” i složiti u jednako uspješnu momčad kakva je bila.

U dvije utakmice u kojima je vodio Dinamo s pravom se sada u to sumnja, no ne treba ni unaprijed ni suditi, već od 14. kolovoza, kad krene nova sezona, bit će jasniji odgovor na ta pitanja, a igračka će se još dugo povlačiti jer prijelazni rok trajat će do listopada.

A jučer je u Dinamo stigla jedna dobra vijest - izvršni odbor HNS-a odlučio je da će u Ligu prvaka mladih Dinamo, a ne Hajduk, koji u prekinutom prvenstvu ima dva boda više, ali i utakmicu više u odnosu na Dinamo. 

PAROVI POSLJEDNJEG, 36. KOLA:

Dinamo – Varaždin petak, 18:55

Gorica – Slaven Belupo petak, 21:05

Inter – Hajduksubota, 21:05

Osijek – Lokomotiva subota, 21:05

Rijeka – Istra 1961 subota, 21:05

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
16:14 24.07.2020.

Obriši usta i ne seri više.

DU
Deleted user
12:58 24.07.2020.

stedi se rezu se troskovi. onda ce ostati vise za podijeliti.